Verschillende speeltechnieken voor gitaar.

De slide-techniek (met vinger)

De slide-techniek is een gitaartechniek die je kunt uitvoeren op 2 manieren: Met een vinger van je frethand, of met een slide (meestal een metalen buisje wat je over één van je vingers schuift). Het idee van beide uitvoeringen is, dat je een aangeslagen toon hoger of lager schuift over de hals. Terwijl de toon doorklinkt. Dit artikel gaat over de slide-techniek, uitgevoerd met je vinger.

Trefwoorden

Kennisbank

De pull-off

De pull-off is een veel gebruikte gitaartechniek. Met een pull-off techniek sla je een snaar niet aan met je slaghand, maar met je frethand. Je doet dit door een vinger van je frethand van de snaar te trekken. Door het losschieten van de snaar krijg je een toon. Op de juiste manier gebruikt, kun je met een pull-off hoge snelheden halen.

Trefwoorden

Kennisbank

De hammer-on

De hammer-on is een veelgebruikte techniek in gitaarspelen. Met een hammer-on laat je de toon klinken door een vinger van je fret-hand op de gitaarhals te 'hameren'. Je slaat de snaar dus niet aan met je slaghand. De toon klinkt puur door het hameren op de snaar. Hoe harder je hamert, hoe harder de toon. Met goed gebruik van deze techniek kun je tonenreeksen heel vloeiend laten klinken en hoge snelheden halen.

Trefwoorden

Kennisbank