foto van B-septime akkoord op gitaar in zijaanzicht

Over Gitaarstarters

"De gitarist in jou is binnen handbereik,
als je weet hoe je werkt aan een goeie basis en speeltechniek"

Hoi! Ik ben Arvid 🙂

Al sinds mijn 7e jaar is de gitaar niet meer uit mijn leven weg te denken en altijd mijn grote passie.


Tijdens mijn schooljaren was het gitaarspelen zelfs mijn toevlucht. Ik ben namelijk vrij introvert en op school maakte me dat tamelijk kwetsbaar. Het gitaarspelen heeft me daarbij enorm geholpen. Dat was van mij, dat was iets wat ik goed kon en daar kon niemand iets over zeggen. Met het gitaarspelen kon ik vrij en zonder schaamte m'n emoties uiten in m'n muziek.


Na school heb ik gewerkt in de ICT (staat voor: van alles met computers). Dat vak geeft ook al zo'n heerlijke ruimte voor je eigen kleine en veilige introverte eilandje. Maar na ruim 25 jaar (wauw!) was ik daar toch helemaal klaar mee.


Dus heb ik in 2017 het roer drastisch omgegooid en de lease-auto, het opgebouwde ruime salaris en uitzicht op bedrijfsovername achter me gelaten. Ik besloot beroepsmatig les te gaan geven en helemaal naar buiten te treden. Want ja, als je online cursussen geeft, dan zul je toch voor de camera moeten zitten. 😄


Het opnemen van de eerste lessen was een uitdaging hoor! Heel vreemd om tegen een camera te praten. Maar dat stond m'n visie niet in de weg. Ik wilde m'n gitaarpassie verspreiden en andere mensen laten ervaren hoe geestverruimend, ontspannend en verrijkend gitaarspelen kan zijn. 


En dan op een goede manier. Want wat je soms op YouTube voorbij ziet komen kan vaak meer kwaad doen dan goed. Ik krijg soms cursisten die een op YouTube (of zelf) aangeleerde techniek weer "om moeten leren", omdat ze anders pijn in hun handen en schouders krijgen en niet verder komen in hun spel.


En iedere keer als een cursist dan weer zit te juichen dat het lukt, of als ik een berichtje krijg van een cursist, dat de pijn weg is en dat het spelen nu veel makkelijker gaat, dan ben ik blij, heel blij dat ik dit pad gekozen heb.


Want gitaarspelen, ja het is even oefenen, maar als je de juiste basis legt, dan kun je er enorm veel plezier aan beleven. 🙂

Hoe kun je leren?

500 gitaartips E-boek

Met boeken

Lees je graag of leer je graag offline? Met de Gitaarstarters boeken kun je dan wel even vooruit! 🙂

gitaarles video cursus schermen

Cursussen

Online video-cursussen met cursusboeken en ruimte voor al je gitaarspeelvragen

online gitaarlessen

Groepslessen

Met een gitaarstarters lidmaatschap kun je meedoen aan de supergezellige online gitaar-groepslessen!

online gitaarlessen

Privélessen

Maak een superboost met 1-op-1 persoonlijke begeleiding met je gitaar.

Enkele cursisten aan het woord

Ik kan het iedereen aanbevelen om verder te gaan met de lessen van Arvid.

Ze zijn opgedeeld in kleine stapjes, zodat iedereen het kan leren en het niet ineens te moeilijk is.

Arvid wil altijd graag en goed helpen, en het enthousiasme en plezier straalt overal vanaf.

Ik heb het zó naar mijn zin, ik hoop dat er meer en meer mensen enthousiast worden 🙂
reviewsGSSA
Simone Adema
Ook ik kan Arvid van harte aanbevelen. Of je nou noten kan lezen of niet, deze lessen zijn voor iedereen duidelijk te volgen. Met veel geduld en duidelijk worden de lessen uitgelegd.

Het is net alsof een privé gitaarleraar bij je in de kamer zit en uitleg geeft. Begrijp je het even niet, dan kun je weer terug kijken en het weer proberen.

Ik garandeer dat je met het zelfde enthousiasme en plezier de lessen zult volgen als ik.
reviewGSHW
Henk Wernke
Ik doe met heel erg veel plezier mee aan de lessen van Arvid. Recent ontstond er tijdens een video-groeps-tokkel-les ineens spontaan een blues-les. Arvid pakt dat gelijk op en schreef de tabs voor ons uit. En omdat het naar meer smaakt komen er meer blues-lessen!!

De positieve benadering van Arvid, maar ook de leerlingen die elkaar helpen met tips op het gitaarvragen-forum maakt het zo vreselijk leuk om te leren spelen, het is niet alleen een akkoordje maar echt leren spelen plus dat het aansluit op wat je graag wilt leren spelen.
revieweh
Esther Hegt

Zeker een aanrader!


Arvid legt de basis goed uit en zorgt dat je het je goed eigen kan maken.


Praktische en motiverende lessen.


Ik heb les via webcam gehad en was positief verrast door de effectiviteit ervan.

reviewsGSHH
Hiske van der Hoek

De visie van Gitaarstarters

Muziek is een universele taal en een verlengde van emoties. Met muziek kunnen over de hele wereld gevoelens worden losgemaakt die met woorden niet te benoemen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat oprechte muziek de wereld weer een stukje beter maakt.

Iedereen zou de kans moeten hebben dit te ervaren en te beleven. En daarom zou Iedereen de kans moeten hebben een muziekinstrument te leren bespelen. Maar dan wel op een goeie manier. Een manier waarmee je verder komt.


Te vaak raken beginnende gitaristen ontmoedigd omdat ze na een tijdje niet verder komen op hun gitaar, of ze niet weten wat te doen om dan wel verder te kunnen komen, of omdat "het gewoon helemaal niet lukt". En dat is eeuwig jammer, want vaak ligt de grootste oorzaak van het-niet-lukken bij de basis in techniek en begrip. Met een goeie speeltechniek kom je wèl verder.


Bij Gitaarstarters leer je spelen vanuit een goede basis en techniek, met begrip over je instrument en het bespelen ervan. Hoe je optimaal kunt leren en kunt oefenen. Hoe je echte en meetbare stappen kunt maken.

En met het plezier voorop, want daar doe je het voor. 🙂