500+ Tips voor gitaristen

De unieke, overcomplete gids voor beginners tot half gevorderden

Praktische, direct toepasbare tips

Antwoord op meer dan 500 vragen

500 tips voor gitaar met bonusvideo's in PDF formaat

Ik wil gewoon nu weten wat het kost.
Breng me direct naar de prijs.

Jouw vraagbaak bij je favoriete (of nieuwe) hobby

Vragen waarvan je niet eens wist dat je ze had

0
Foto's!
0
Bladzijden!
0
Tips!

35+ jaar ervaring in een boek

Gitaar en wat erbij komt kijken

Ja, wat kom je in meer dan 35 ervaring met gitaar tegen? Waar loop je tegenaan, wat had je achteraf beter anders kunnen doen? Of wat had je liever eerder geweten? Wat heb je zelf uitgedokterd? En welke handigheidjes hebben veel oefenuren bespaard?

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ja wat wil je, met meer dan 500 tips! Ik ben tot het uiterste gegaan met dit boek, om jou deze verzameling handvatten te kunnen geven op je gitaaravontuur.

Kortom:
Wil je iets, maar wat dan ook, weten over je gitaar, het bespelen ervan en het avontuur eromheen? Lees-Dan-Dit-Boek.

Ik wil gewoon nu weten wat het kost.
Breng me direct naar de prijs.

Ik ben tot het uiterste gegaan met dit boek

Unieker en uitgebreider dat dit vind je 't niet

In mijn enthousiasme over dit fantastische instrument ben ik geneigd nog wel eens ver uit te weiden. Mijn vrienden, familie en kennissen kunnen hierover meepraten. Dan ben ik aan het vertellen en vertellen en zie ik de blikken tegenover me uiteindelijk wat mistig worden en dan weet ik “oh wacht, ik weid weer uit”. 😄

Of online gitaarlessen die voor een half uur gepland zijn, maar door alle extra spontane informatie nog wel eens uitlopen tot een uur of nog langer. Doseren jongen, leer nou eens doseren. 🙄

Nou, als je datzelfde enthousiasme in een boek legt (en dat heb ik dus gedaan) dan krijg je een hele stapel originele tips. Overcompleet en recht uit de praktijk.

Heb je -bijvoorbeeld- wel eens in welk ander boek dan ook, zoiets gevonden als:

En dan hou ik 't nog kort

Want er staat nog veel meer in natuurlijk…

Bijvoorbeeld:

Akoestisch en elektrisch, houding, techniek, songwriting, aanschaf en accessoires, onderhoud, theorie en toonladders, loopjes, oefeningen, alternatieve stemmingen, akkoorden en barré, uitgebreide akkoorden, strumming, spelen met een slide, tokkelen en fingerstyle, plectrums en duimplectrums, oefenen, motivatie, gitaarles, samenspelen, opnemen …

Die ene gouden tip kan je in één klap verder brengen dan je met jarenlang worstelen zelf kunt doen. Kun je nagaan wat je uit 500 tips kunt halen!

Wat vinden anderen van dit boek?

Reacties

Review van het boek 500 plus tips voor gitaristen SUPERGAAF! Wat een superfijn boek is dat 500 plus tips voor gitaristen. Arvid Kuipers super-bedankt, wat een werk zal dit geweest zijn!! Het boek is echt verrekte handig om door te bladeren. Als je iets terug wilt zoeken en je bent toch al in een heel ander hoofdstuk beland (gewoon omdat het zo makkelijk leest en kijkt) is het gewoon even op home drukken en je zit weer in de index en dan klik je het onderwerp aan waar je wat over wilt weten en je komt er vanzelf. Het is geen lesboek in de zin van alleen tabs met muziek maar boordevol met superhandige tips over je gitaar akoestisch en/of elektrisch, je houding, techniek en snel toepasbare theorie bijv. over hoe je tabs leest , hoe je muziek kunt opnemen, noem maar op je kunt het zo gek niet bedenken het staat erin én in heldere taal uitgelegd ook nog. Het geheel is geïllustreerd met prachtige foto’s. Kortom heel laagdrempelig en geen saaie en droge stof waar niet doorheen te komen is, het is gewoon leuk om te lezen en heel handig. Precies dat beetje extra. Nou ja beetje extra, beetje veel extra, ik kan nog veel meer opnoemen 😉 Ik ben er superblij mee en het is een echte aanrader. Esther Hegt
Esther Hegt
Gitaarstarters VIP en privéles
Een fantastisch naslagwerk Deze week het nieuwe boek van Arvid gedownload en wilde nu graag vertellen wat een fantastisch volledig en uitgebreid naslagwerk dit is. Heel duidelijk, met een goede opbouw en indeling. De foto's maken het geheel compleet. Ik ben er ontzettend blij mee en zal er heel veel gebruik van gaan maken. Dank je wel Arvid want wat zullen hier veel uren werk in zijn gaan zitten. Wow, mijn complimenten 👌👍 Hartelijke groet, Marianne Ensink
Marianne Ensink
Privéles
500 tips en tricks!! Dat is niet niks Hallo mijn naam is Anton Jung. Ik ben 60, en dit jaar begonnen met gitaarles bij Arvid Kuipers. Ik kan je melden dat hij heel enthousiast is met het geven van zijn lessen. Sinds kort heeft Arvid zijn boek uitgebracht. Echt een aanrader voor de beginnende en de wat gevorderde gitarist. 500 tips en tricks.... Dat is een enorme klus geweest, niet alleen het schrijven, maar ook de vele foto's die zijn gemaakt er voor. Dit geeft toch aan dat je bezeten bent van gitaar spelen, en les geven ervan. Ik kan je zeggen dat ik er superblij mee ben.
Anton Jumg
Gitaarstarters VIP
Erg interessant, praktisch en leerzaam Het is een prachtig naslagwerk waar veel werk aan is besteed. Duidelijk, eenvoudig en zeer uitgebreid. Ik geniet heel erg van de videolessen en dit boek zal er zeker ertoe bijdragen aan mijn motivatie om gitaar te leren spelen. Ik ben ervan overtuigd dat dit boek een verruiming is van mijn gitaarkennis. Wat mij betreft een echte aanrader en voor de prijs zeker de moeite waard.
John Kalaykhan
Gitaarstarters VIP

35+ jaar ervaring in een boek

Waar haalt 'ie 't vandaan?

Hoe mijn avontuur begon

Ik weet niet beter, of de gitaar is in mijn leven. Mijn vader speelde gitaar, thuis. Speelde mee met z’n favoriete muziek; The Beatles en JJ Cale.

De gitaar was niet weg te denken. Ik ben als jonge tiener een klassieke opleiding gaan volgen en ben aldus bekend gemaakt met de optimale manier van spelen, achterliggende muziektheorie, notenschrift en verschillende speelstijlen zoals Blues, Rock, Rock ‘n Roll, Spaans gitaar, Latijns-Amerikaans en natuurlijk klassiek gitaar.

Arvid Kuipers gitaar instructeur

Hoe het verder ging

Na mijn opleiding ben ik gaan spelen in groepen en bands, en al op de middelbare school nam ik m’n eerste demo’s op. Inmiddels staan mijn CD’s bij mensen thuis in de kast en heb ik genoten van talloze podia in binnen- en buitenland.

Ik heb in deze jaren heel dankbare lessen gehad uit eigen ervaring en de ervaringen van collega-muzikanten, gitaristen, leraren, studio-technici en iedereen waarmee ik te maken heb gehad in m’n muziek-carrière.

Omdat het maken van muziek mij zoveel moois gebracht heeft, wil ik de ervaring van meer dan 35 jaar delen. Heb jij de gitaar in je hart gesloten, of ben je dat van plan? Dit boek heb ik voor jou geschreven, ik wens je heel veel oh-zit-dat-zo momenten toe en heel veel plezier met je gitaar!

Maar Arvid, die prijs...

Waarom is die prijs zo laag?

Nou, de prijs zal echt wel wat omhoog gaan straks (wanneer weet ik nog niet). Maar de lage prijs heeft wel een achterliggende reden. Het oorspronkelijke idee was namelijk een betaalbare lijst met 500 tips voor beginnende en half gevorderde gitaristen.

cover gitaar tipboek en videos op dekstop tablet smartphone en laptop

Maar in mijn enthousiasme groeide en groeide die lijst, met extra foto’s en plaatjes, meer uitleg, bijlages, oefeningen, keuzehulp-tabellen en veel “oh, dat moet er ook nog in” toevoegingen. Ahum, goed, de lijst werd dus een boek.

En daarmee is het wat uit de hand gelopen. 😀 Dat is prima, maar ik wilde het betaalbaar houden, omdat ik met dit boek juist zoveel mogelijk mensen helpen die de gitaar in hun hart hebben gesloten of van plan zijn te gaan doen.

Dus heb ik de prijs vooralsnog laag gehouden, zoals in de eerste instantie de bedoeling was. Het boek is tenslotte toch al af, dat werk is gedaan. Je krijgt er nu gewoon een hoop extra’s voor. Doe er je voordeel mee, zou ik zeggen. 🙂

arvid kuipers gitaarles

Arvid Kuipers

Klassiek opgeleide gitarist en componist met ruim 25 jaar studio-ervaring, 30 jaar podium ervaring en meer dan 35 jaar gitaar-ervaring.

De beste tip van vandaag: Download dit boek

500+ Tips voor gitaristen

In PDF formaat. Opent op je PC, Mac, laptop, tablet, iPad, of smartphone

cover tips voor gitaristen boek en videos voor tablet smartphone en computer

Nu voor € 10,-

uur
min
sec

Inclusief bonus video-tips in de online leeromgeving.
Direct na aanschaf wordt een account voor je aangemaakt in de Gitaarstarters online leeromgeving. Daar kun je je boek downloaden en de extra video-tips kijken.

Geen zorgen over je aankoop.
Je hebt 20 dagen niet-naar-je-zin geld terug garantie.

gitaarstarters 100% tevredenheidsgarantie stempelGeen zorgen over je aankoop.
Je hebt 20 dagen niet-naar-je-zin geld terug garantie.

arvid kuipers gitaarles

Arvid Kuipers

Klassiek opgeleide gitarist en componist met ruim 25 jaar studio-ervaring, 30 jaar podium ervaring en meer dan 35 jaar gitaar-ervaring.

Gitaarstarters standaard beleid

gitaarstarters 100% tevredenheidsgarantie stempel

20 dagen niet-naar-je-zin geld terug garantie

Gitaarstarters gaat verder dan de wettelijke termijn voor bedenktijd.
Voor online verkopen in Nederland geldt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Bij gitaarstarters krijg je er 20, omdat ik je wat ruimer de tijd wil geven om te ervaren of wij een match zijn. Dit heeft ook alles te maken met de visie van Gitaarstarters dat je vooral de tijd moet nemen om iets goed aan te leren. Is het niet naar je zin? Laat me dit dan weten, binnen 20 dagen na je aankoop. En dan krijg je je volledige aankoopbedrag terug. Even goeie vrienden.
Je kunt er alles over lezen op de bedenktijd-pagina.

Breed toepasbaar

handig verdeeld in verschillende rubrieken