Privacybeleid Gitaarstarters

Versiedatum: 24 nov 2021


Wij nemen je privacy zeer serieus en gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens.


Waar gaat dit over?

Dit gaat over je privacy en hoe wij omgaan met je gegevens die je bij ons achterlaat. Dat doe je bijvoorbeeld als je je aanmeldt voor  een workshop, of als je een VIP-lidmaatschap afsluit. Goed om te weten dus.


In deze privacyverklaring wijden we uit over hoe we dit doen. En we willen hierin naar jou toe ook zo duidelijk mogelijk zijn. Daarom schrijven we in begrijpelijke taal, zonder alles driedubbel hermetisch af te willen dichten in juridisch onmogelijk ingewikkelde teksten .


Hoewel juristen hier ook van harte welkom zijn natuurlijk, richten we ons niet alleen op juristen, maar op iedere volwassene die gitaar wil leren spelen. En daarom willen we graag dat ook niet-juristen deze tekst goed begrijpen.


In het kort: Privacy en integriteit

Privacy en integriteit vinden wij heel belangrijk. We zijn heel blij met ons wederzijds contact en je vertrouwen in ons en dat willen we in ere houden.

  • Wij verwerken je persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt. Dat betekent dus dat we niet de Gitaarstarters nieuwsbrief gebruiken om onze oude grasmaaier 2e hands te verkopen.
  • We verkopen je persoonsgegevens niet door aan derden. We kopen ook geen persoonsgegevens in.
  • We gaan zorgvuldig met je gegevens om. We laten deze bijvoorbeeld niet in een open bestandje op een USB stickje slingeren in het handschoenenkastje van de auto.
  • We vragen niet meer gegevens van je dan dat we nodig hebben.
  • We bewaren je gegevens niet langer dan nodig.
  • Je kunt je gegevens kosteloos inzien en vragen om aanpassingen en/of verwijdering ervan.
  • En we willen je ook niet overstelpen met brullende aanbiedingen en een overvloed aan mailtjes en berichten om ons overmatig bij je onder de aandacht te brengen.


Kortom, we behandelen je gegevens zoals we graag zouden willen dat anderen dat ook met ons en onze gegevens zouden doen.

In de informatie hieronder kun je lezen hoe we dit doen en wat je zeggenschap over je eigen gegevens is.


Over Gitaarstarters

Allereerst moet je weten wie ‘Gitaarstarters’ is.


Onze gegevens zijn:

Gitaarstarters

Groenplein 8

5076 EL  Haaren

Kvk-nummer: 68316372


Welke gegevens verzamelen we en hoe komen we eraan?

We verwerken je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Welke dit zijn is afhankelijk van je relatie met ons.


Als je ons mailt

Wanneer je ons mailt, dan verwerken we natuurlijk je mailadres.

En je naam, als je die in je mailtje hebt gezet.


Als je ons belt

Tja, dan zien we je telefoonnummer, ook logisch. En dat wordt automatisch in het geheugen van de telefoon geladen. Als tijdens dat telefoontje blijkt dat er misschien een vervolggesprek komt, dan zullen we je voornaam bij je telefoonnummer opslaan. Dat praat wat makkelijker, de volgende keer dat je belt .


Contact via de website

Als je een contactformulier op de website invult of een opmerking achterlaat onder een artikel, dan verwerken we de volgende gegevens.

  • Naam
  • E-mailadres
  • IP-adres


NB: E-mailadres en IP-adres worden NIET op de website getoond. Deze zijn vooral bedoeld om SPAM van echte berichten te onderscheiden.


Mailingsysteem

Wanneer je bent ingeschreven voor de Gitaarstarters Updates (onze nieuwsbrief), een download hebt aangevraagd, je hebt aangemeld voor een gratis online workshop en/of training en/of proeflessen, dan verwerken we de volgende gegevens in ons mailingsysteem:

  • Naam
  • E-mail adres
  • IP-adres


NB: Uitschrijven uit ons mailingsysteem is heel eenvoudig: onderin iedere mail die vanuit ons mailingsysteem gestuurd wordt staat een ‘uitschrijven’ link. Als je je via die link uitgeschreven hebt, dan kan het zijn dat je daarvan nog een bevestigingsmailtje krijgt.


Aankopen

Wanneer je een aankoop doet, komen deze gegevens daar nog bij:


  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Betaalrekening op m’n bankafschrift


De VIP’s cursus- en ledenomgeving

In de Gitaarstarters VIPs cursus- en ledenomgeving zijn een aantal velden tijdens je aanmelding automatisch in je profiel ingevuld. Dat zijn:

  • Je voor- en achternaam
  • Een gebruikersnaam
  • Email-adres


NB: Je kunt deze profielgegevens in de Gitaarstarters VIPs omgeving naar believen aanpassen en eventueel anonimiseren naar bijvoorbeeld een pseudoniem.


Verder kun je (als je dat leuk vindt en geheel vrijblijvend) je profiel uitbreiden met:

  • Een telefoonnummer
  • Je geboortedatum
  • Een profielafbeelding
  • Social media accounts
  • Een biografie


NB: Je zou je geboortedatum bijvoorbeeld kunnen invullen om in je in de ledenomgeving te laten feliciteren. Als je jarig bent verschijnt er bij andere leden dan bovenin een melding zoals ‘Hoi! Piet is vandaag jarig! Feliciteer ‘m even :-)’. Met allerlei leuke felicitaties tot gevolg. Het draagt weer bij aan het ‘groepsgevoel’  Maar, het hoeft absoluut niet.


NB: Je profiel-afbeelding kan iedere afbeelding zijn die je wilt (zolang je die afbeelding maar mag gebruiken en zolang deze maar niet aanstootgevend is). Dit hoeft dus geen afbeelding te zijn waarop je gezicht te zien is. Het kan ook een afbeelding zijn van een gitaar bijvoorbeeld. Met een profielafbeelding in de VIP-omgeving ben je in een discussie sneller te herkennen dan alleen de weergave van je gebruikersnaam.


NB: Al deze overige gegevens in de VIP ledenomgeving zijn optioneel. Je bent hierin helemaal vrij en hoeft ze niet in te vullen als je dat niet wilt. En dan kun je je profiel daarnaast ook nog instellen tussen privé (met betrekking tot email, geboortedatum en adres – mocht je dat ingevuld hebben) of openbaar.


Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

We hebben niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Ben je jonger dan 16 jaar, ga dan te rade bij je ouders of voogd en gebruik bij voorkeur contactgegevens van je ouders of voogd.


We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming.


Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via bericht@gitaarstarters.nl, dan verwijderen wij deze informatie.


Met welk doel gebruiken we deze gegevens?

We verwerken je persoonsgegevens voor de volgende doelen:


Voornaam en E-mailadres

  • Om met je te kunnen corresponderen wanneer dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren (denk bijvoorbeeld aan het reageren op een contactverzoek die je hebt geplaatst op de website).
  • Het verzenden van nieuwsbrieven (zowel commercieel als niet-commercieel). Dit kunnen ook korte vaste series van E-mails zijn. Denk bijvoorbeeld aan een 5-stappen training voor het F-majeur akkoord.
  • Je instructies te kunnen sturen met betrekking tot diensten die je hebt opgevraagd of aanbiedingen waar je op in wil gaan. Bijvoorbeeld een PDF-download, je aanmelding voor een workshop, proeflessen en of training.
  • Een account aan te kunnen maken in de VIPs ledenomgeving.
  • Je te informeren over wijzigingen van onze diensten, producten, voorwaarden en deze privacy verklaring.


Zonder je voornaam kunnen we je niet persoonlijk aanspreken. Wil je je voornaam niet geven, gebruik dan een pseudoniem, dat is ook prima. Zonder je email-adres kunnen we je natuurlijk niet mailen en kunnen we geen account voor je aanmaken in de VIP’s omgeving.


Volledige naam, adres, en woonplaats

  • Om je betaling te kunnen afhandelen en te kunnen factureren.
  • Als afleveradres voor een artikel dat je zou kunnen bestellen.


Zonder je NAW-gegevens kunnen we je betaling niet naar behoren afhandelen, noch kunnen we je een fysiek artikel sturen als je dat bij ons besteld hebt.


Telefoonnummer:

Als je een telefoonnummer aan ons verstrekt (nooit verplicht), dan kunnen wij dit gebruiken om bijvoorbeeld snel contact met je op te kunnen nemen wanneer dit nodig is.


Onze wettelijke verplichtingen spelen ook nog mee

We verwerken ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.


Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Wij bewaren je gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen.


Ingevulde contactformulieren

Ingevulde contactformulieren worden niet op de website bewaard, maar direct als mail verzonden naar arvid@gitaarstarters.nl.


Opmerkingen op de website

Opmerkingen die je plaatst onder artikelen op de website, die blijven in principe staan. Met je opmerking geef je een artikel meer waarde. Ben je achteraf toch niet zo gelukkig met een opmerking die je geplaatst hebt? Neem dan even contact met ons op. Dan kunnen we je opmerking handmatig verwijderen of volledig anonimiseren.


Mailingsysteem

  • Wanneer je je uitschrijft voor onze nieuwsbrief,zullen je persoonsgegevens uiterlijk aan het eind van de volgende maand uit het mailingsysteem worden verwijderd.
  • Heb je je ingeschreven voor een E-mail training, een PDF-download, workshop, of een andere actie die gepaard gaat met enkele E-mails voor een kortere periode (bijvoorbeeld ‘5 lessen voor F-majeur’)? Dan zullen je persoonsgegevens uiterlijk 2 maanden na de laatste email van die actie uit het mailingsysteem worden verwijderd (tenzij je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief natuurlijk).


Administratie

De gegevens in onze boekhouding en administratie bewaren we tenminste 7 jaar, onder andere om aan onze wettelijke verplichting te voldoen. Deze gegevens worden binnen 1 jaar na het verlopen van deze termijn door ons verwijderd.


Alle bovenstaande termijnen gelden, tenzij er voor ons een verdere wettelijke verplichting bestaat de gegevens langer te bewaren en/of beschikbaar te houden.


De Gitaarstarters VIP’s omgeving

Heb je een account in de Gitaarstarters VIP’s online ledenomgeving? Je kunt je profiel ten alle tijde zelf verwijderen vanaf je persoonlijke pagina in de VIP’s omgeving. Kun je het niet vinden, weet je niet hoe, of is er een andere reden waarom dat niet lukt? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we je daarmee helpen, of je profiel voor je verwijderen.


Delen van persoonsgegevens met derden

We verkopen je gegevens niet aan derden en zullen deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.


Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van je gegevens.


Wat voor bedrijven zijn dat dan?

Binnen Nederland zijn dat:

  • Het factuur-administratiesysteem (Jortt).
  • De accountant
  • De betalingsproviders (Plug&Pay, PayPro en Mollie). Dit zijn de partijen die voorzien in veilige betaling.
  • En (indien nodig) een jurist of juridisch adviseur en overheidsinstanties.
  • De hosting partij van de Gitaarstarters VIPs leden omgeving (Huddle).
  • De hosting partij van de Gitaarstarters website (Phoenix)
  • Email verkeer en hosting (Microsoft).


Partijen met servers ook buiten Nederland en de Europese Unie:

  • De hostingpartij van onze zusterwebsite "Gitaarschool Haaren" (Neostrada).
  • Website-analyse (Google Analytics)
  • Mailingsysteem (ActiveCampaign)
  • Automatische verwerkingen (Zapier)
  • Betaal je met Klarna? Dan kan het zijn dat de gegevens die je doorgeeft tijdens je betaling, worden doorgestuurd naar Klarna om je betaling te verifiëren. Lees ook hier het privacybeleid van Klarna.


Bescherming en beveiliging van je gegevens

We nemen de bescherming van je gegevens serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.


Als je het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan zo snel mogelijk contact op via bericht@gitaarstarters.nl.


Je gegevens inzien, aanpassen of laten verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te laten corrigeren of te laten verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.


Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar bericht@gitaarstarters.nl.


Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, kunnen we je vragen een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op je verzoek.


Analytics

Gegevens die je verstrekt, kunnen worden bewaard voor het maken van statistische analyses, waaronder via Google Analytics. Deze statistieken worden gebruikt om de diensten te optimaliseren. Zo kunnen wij zien hoe onze bezoekers de website gebruiken en op basis daarvan de website verbeteren. Waar mogelijk, zullen we deze gegevens pseudonimiseren.


Cookies

Cookies zijn tekstbestandjes die tijdens je bezoek aan een website kunnen worden opgeslagen op je computer, tablet, of smartphone.


Wij willen je op een gebruiksvriendelijke manier relevante en persoonlijke informatie kunnen bieden. Hiervoor maken wij op onze websites gebruik van verschillende soorten cookies:


Functioneel: Functionele cookies zijn noodzakelijk om een website te gebruiken. Ze worden gebruikt voor basisfuncties en zonder deze cookies kan de website niet functioneren. Denk hierbij aan de mogelijkheid tot reageren, de werking van spamfilters, het afspelen van video en caching om de website sneller te maken


Statistieken: Statistische cookies worden gebruikt om anoniem informatie te verzamelen over het gedrag van een bezoeker op de website. Denk bijvoorbeeld aan Google Analytics. Deze cookies worden alleen geplaatst als je hier toestemming voor geeft in de cookie-melding bij je eerste bezoek aan onze website.


Marketing: Marketing cookies worden gebruikt om bezoekers te volgen op de website. Hierdoor kunnen website-eigenaren relevante advertenties tonen gebaseerd op het gedrag van deze bezoeker, en ook de conversies van advertenties zien (bijvoorbeeld het resultaat meten van een advertentie op YouTube). Deze cookies worden alleen geplaatst als je hier toestemming voor geeft in de cookie-melding bij je eerste bezoek aan onze website.


Wil je je cookieinstellingen aanpassen of inzien?

Dat kan hier: Mijn cookie voorkeuren aanpassen


In het algemeen worden cookies bewaard voor de duur van de (browser)sessie. Bovendien kan je IP-adres worden opgeslagen in de logbestanden van onze webserver als je van onze Diensten gebruik maakt. Dit is noodzakelijk om onze Diensten op de juiste manier te beheren en te beveiligen. We gebruiken je IP-adres niet om uw onlinegedrag te volgen of te registeren. Meestal zijn we niet in staat om je IP-adres te koppelen aan je naam, adres of andere identificerende informatie, behalve wanneer je ons dergelijke informatie verstrekt en gebruik blijft maken van hetzelfde IP-adres.


Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.


Links naar andere websites

Op de Gitaarstarters website zul je zogenaamde externe links vinden (dit zijn links naar andere websites). Het kan heel goed zijn dat zo’n externe website gebruik maakt van cookies. Meer hierover zou je moeten kunnen lezen in de privacy- of cookie-verklaring op de betreffende website.


Vragen of opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen over de tekst in deze privacyverklaring of over ons privacybeleid, dan nodigen we je van harte uit om contact met ons op te nemen. Dat kan bij voorkeur via het contactformulier op deze website, of anders met een mailtje naar bericht@gitaarstarters.nl.


Heb je een klacht? Neem dan ook contact met ons op. Is er haast bij? Bel dan even, ons telefoonnummer staat op de Gitaarstarters contactpagina. Kom je er met ons niet uit? Dan wil ik je er op wijzen dat je ook de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens, op de klachten-pagina.


Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen. Deze wijzigingen worden kenbaar gemaakt op deze Gitaarstarters-privacy-webpagina, door een versiedatum. Bij wezenlijke wijzigingen zullen we je per Email berichten via ons mailingsysteem.


arrow_drop_up arrow_drop_down