Gitaarcursus voor beginners: Tokkelen met akkoorden

Basis gitaarcursus: Wegwijs op je gitaar

Want hoe begin je nu eigenlijk? 😀

Mooier gitaar leren spelen

Een goeie start is een leuke start 😀

Goed, je hebt een gitaar in huis en het plan is er:
Je wilt gitaar leren spelen, leuk! 🙂


Maar dan komen de vragen:

 • Hoe begin je eigenlijk?
 • Hoe werkt zo'n ding?
 • Hoe hou je je gitaar vast?
 • Hoe zit dat met al die vakjes en snaren?
 • En hoe stem je je gitaar eigenlijk nu echt goed?

Er staan zo enorm veel video's op YouTube, maar ze zijn zo verschillend. Die gitarist houdt z'n gitaar zo en die houdt z'n gitaar weer anders. En de meeste gaan er van uit dat je al basiskennis hebt, dus die beginnen gewoon maar ergens waar je nog niet aan toe bent. Hoe zit het nou?


Beginnen wil je graag in 1 keer goed doen. En dat kan met de juiste achtergrondkennis om je die basis te leren. Dat geeft je die oersterke fundering voor je gitaaravontuur. 🙂🎸

Focus op de essentiële basis

Ken je die boeken met een voorwoord van 20 bladzijden?  Pfoehee, terwijl je eigenlijk gewoon zo snel mogelijk aan het verhaal wil beginnen, moet je je dan eerst door dat intro werken, waarin de schrijver uitgebreid over zichzelf vertelt, z'n geschiedenis, z'n methode. Veel meer dan nodig is. Dat doen we in deze cursus dus niet.


In deze cursus leer je dat wat nodig is voor een goed begin.


In deze cursus leer je wat je nodig hebt voor een goed begin. Niet wat er allemaal nog bij kan komen in de toekomst. Je wordt dus niet overladen met een berg aan informatie, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Ik laat je de belangrijkste zaken zien voor jouw droomstart. Daarna kun je je vol overgave storten in de beginners-cursussen. 💪🙂

Dit is wat je krijgt...

...met de cursus Wegwijs op je Gitaar

Gitaar basiscursus zonder voorkennis - voor beginners

Je eerste gitaar basiscursus: Wegwijs op je gitaar

 t.w.v. 47 euro 


Wat leer je:

 • Wat zit waar op je gitaar en waar is het voor. Ik laat je de belangrijkste onderdelen van de gitaar zien en ik leg uit waar ze voor zijn.
 • De basis van een goede houding (en waarom). Met een goede houding speel je makkelijker, soepeler en heb je minder belasting voor je spieren en gewrichten. Ik laat je precies zien hoe je "zit" met je gitaar en hoe je je gitaar vast houdt.
 • Hulpmiddelen voor een goede houding. Ik laat je zien wat je kan helpen met het aanleren en uitvoeren van een goede houding?
 • Effectief leren stemmen (met en zonder stemapparaat). Leer verschillende manieren om je gitaar te stemmen, hoe je je gitaar sneller kunt stemmen en over veel gemaakte stemfouten.
 • Alle (ja alle) tonen vinden op je gitaar. Met eenvoudige oefeningen leer je waar je tonen  op je gitaar kunt vinden (en waar de vakjes voor zijn).

Je krijgt gratis toegang tot deze cursus met het Gitaarstarters lidmaatschap, in de Gitaarstarters ledenomgeving.

Gitaar basiscursus wegwijs op je gitaar - cursusboek

Inclusief cursusboek

In het PDF cursusboek staat de kerninformatie van alle lesstof bij elkaar, om nog eens rustig na te kunnen lezen.


 • Voor je computer, tablet, iPad, en smartphone
 • Om uit te printen en bij je gitaar te leggen

Dit cursusboek geeft je het antwoord op de vraag "hoe was dat ene nou ook al weer?" Dankzij deze PDF vind je de informatie uit de cursus makkelijk terug, zonder dat je de video's opnieuw hoeft te kijken.