Kennismakingscadeau: Gitaar lesboek

Download nu het gratis gitaar lesboek voor beginners, van Gitaarstarters.
Voor je eerste of hernieuwde kennismaking met dit fantastische instrument.

gitaarles-handboek-voor-starters
  • Maak kennis met je gitaar. Wat zit waar..
  • De juiste houding. Hoe zit jij..
  • In je eigen tempo, stap voor stap..
  • Met voorbeeld-foto’s, zodat je het ‘na kunt doen’.
  • Oefentips om je op weg te helpen
  • En tips over veel gemaakte fouten. Zodat jij ze niet maakt.

Maak een Kickstart met dit Gitaarstarters lesboek

(gratis download)

Waar mag de download-link naar toe?
Bonus: Ontvang van mij ook af en toe een mail met tips

Gitaar lesboek voor beginners

'Een kickstart met 15 open akkoorden'

gitaarles boek beginners download

Het grote voordeel van beginnen met akkoorden

Er wordt me wel eens gevraagd:

‘Waarom beginnen met akkoorden? Dat klinkt gelijk als zo’n grote stap.’

Ja weet je, dat valt best mee. Veel basis akkoorden zijn helemaal niet zo moeilijk als dat ze er in de eerste instantie uitzien. En daarbij komt, dat als je een akkoord aanslaat, je gelijk een heel vol geluid hebt. Een volle klank. Zomaar, binnen een paar minuten 6 snaren tegelijk. Dat is toch fantastisch motiverend.

En als je begint met akkoorden, dan hoef je niet voortdurend op 2 handen tegelijk te letten, zoals je dat met tokkelen wel doet. Je kunt een akkoord immers meerdere keren achter elkaar aanslaan, en op verschillende manieren, voordat je een volgend akkoord pakt.

Met 2 of 3 basisakkoorden kun je al een liedje spelen. Zo snel kan dat gaan.

Een goed begin is cruciaal

Als je van plan ben iets te gaan leren, dan gaat dat in je hoofd meestal ongeveer zo

  • Een idee: Ik zou dat wel eens willen leren
  • Een afvragen: Zou ik dat kunnen?
  • Proberen: Gewoon beginnen.
  • Volhouden: Vaardigheid opbouwen

Het ‘proberen’ stadium is extreem belangrijk. Als het daar tegenzit, dan krijgt het ‘afvragen’ stadium snel een antwoord ‘nee, dat is niets voor mij’. En dat is eeuwig zonde. Als je aan de gang gaat met je eerste noten, dan wil je snel een bevestiging voor jezelf dat je dit kunt. Dat dit binnen je bereik ligt.

En beginnen met akkoorden kan hiermee helpen, omdat je heel eenvoudig kunt beginnen, met enkele basisakkoorden. En daarmee kun je dan al heel snel een liedje spelen. En die voldoening van je eerste start geeft je weer motiviatie om door te gaan.

Wat vinden anderen van dit boek

‘Ik heb het boek helemaal doorgelezen en ik moet zeggen dat zelfs ik gemotiveerd raak. Op een duidelijke manier geschreven met goede foto`s en afbeeldingen erbij die de boel goed duidelijk maken en af en toe met een dikke knipoog. Je kan het gewoon niet meer fout doen nu . Ik ben benieuwd naar je volgende boek.’ – Corinne van den Brand – zangeres en bassiste

‘Het leest inderdaad heel leuk. Ik ken de akkoorden al, maar ik krijg er zin van om alsnog met het boekje aan de gang te gaan :-)’ – Frodo Kuipers – animatie filmmaker en gitarist

‘Ook jij kan het en zeker met dit boek! Geschreven/gemaakt door een gepassioneerd mooi mens, die andere mensen graag wil laten zien dat het niet moeilijk is, zodat ze hun gevoelens/emoties kwijt kunnen in het spelen…’ – Anita Wervenbos – amazone en moeder

‘Het ziet er fantastisch uit: vandaag uitgebreid bekeken. Ik waardeer je professionele uitleg met een 10: duidelijk, overzichtelijk en opbouwend. (Ooit zelf muziekles gehad) En ik vind je “toon” zo helemaal jij. Rustig, vriendelijk en bemoedigend.’ – Inez Schenk – kunstenares

Voor je het weet zit je ook met zo'n grijns muziek te maken..

gitaar spelen met plezier

Leer muziek maken vanuit je hart. Geniet van de reis en ervaar hoe het maken van muziek het leven en de emotionele balans van jou en de mensen om je heen positief kan beïnvloeden. 

Tijdelijk: De download van dit handboek kost je geen cent

Wat moet je doen?

Laat me even weten waar ik de download-link naar toe kan sturen. Die ontvang je dan in je Inbox.

Bonus

Als bonus krijg je ook nog eens af en toe een mailtje met tips en nieuwtjes, waarmee ik jou verder wil helpen met het leren bespelen van je gitaar. En je krijgt een bericht als er een nieuwe versie van het boek voor download beschikbaar is. Sinds het uitbrengen van dit boek in 2017, zijn er al 2 uitbreidingen geweest.

En mocht je die bonus-mailtjes niet willen, dan kun je dat gewoon aangeven (je kunt je dan afmelden vanuit zo’n mailtje). In dat geval heb je gewoon de PDF van het boek en dat is het dan. Dat kan ook. Let wel op: Als je je af zou melden, dan kan ik je dus ook geen bericht en download-locatie meer sturen van nieuwe versies en verbeteringen van dit boek.

Jouw weg naar het gitaar leren spelen kan hier beginnen

Maak een Kickstart met dit Gitaarstarters lesboek

(gratis download)

Waar mag de download-link naar toe?
Bonus: Ontvang van mij ook af en toe een mail met tips