foto van B-septime akkoord op gitaar in zijaanzicht

Online privé Gitaarles

Leer gitaarspelen via de webcam, gewoon vanuit je huiskamer!

Met stap-voor-stap lesprogramma's voor beginners en half gevorderden.

Gratis proefles

De grootste voordelen van online privé gitaarles

 • Online gitaarles is ten eerste heel gemakkelijk. Je hebt er alleen maar een webcam voor nodig. Nou, die zit al standaard op je laptop, tablet of smartphone. De rest gaat allemaal vanzelf met de aanmeldlink die je krijgt voor een les.
 • Online gitaarles is ook nog eens super-effectief! Je hoeft je huis niet uit, je bent geen lestijd kwijt aan opbouwen, stemmen en opruimen. En je kunt de les ook nog opnemen om later op je gemak terug te kijken.

online gitaarlessen

reviewsGSHH

Zeker een aanrader! Arvid legt de basis goed uit en zorgt dat je het je goed eigen kan maken. Praktische en motiverende lessen. Ik heb les via webcam gehad en was positief verrast door de effectiviteit ervan.

Hiske van der Hoek

Privéles als aanvulling op je lidmaatschap

Er is momenteel enorm veel belangstelling voor privélessen. De privélessen zijn in de eerste instantie bedoeld ter extra ondersteuning van de cursussen in de de Gitaarstarters ledenomgeving. Om deze mogelijkheid te kunnen blijven bieden neem ik alleen nieuwe privélessen aan voor cursisten met een Gitaarstarters lidmaatschap. Ben je nog geen Gitaarstarters lid, dan kun je je hier aanmelden.

Even kennis maken?

Boek dan eens een proefles bij me, die is gratis.

 • Vul even het formulier hieronder in.
 • Ik neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op.
 • En dan plannen we samen een datum voor onze vrijblijvende kennismaking. 🙂

Voor wie?

Begin je net op gitaar? Of speel je misschien al eventjes en wil je graag iets nieuws leren, of eens goed aan je speeltechniek werken om verder te komen?


Je hoeft niet op jonge leeftijd te beginnen of een uitzonderlijk talent te hebben om gitaar te leren spelen.

Je kunt ook gitaar leren spelen als:

 • Je al wat ouder bent
 • Je denkt dat je geen aanleg hebt
 • Je het heel druk hebt
 • Je al jaren niet meer gespeeld hebt.

Met stap-voor-stap online lessen kan ik ook jou begeleiden met je avontuur op dit fantastische instrument.


Bel me gerust eventjes als je vragen hebt.

Dat kan op 06 47 017 318 (Arvid)


groetjes 🙂

Arvid

Arvid Kuipers- Eigenaar en gitaarinstructeur bij Gitaarstarters


gitaar powerslag

Wat kun je leren bij Gitaarstarters?

Ik heb diverse uitgebreide lesprogramma's die je apart kunt volgen of naar wens kunt combineren. Ieder leerprogramma heeft een instap-moment voor zowel beginners op gitaar als half-gevorderden. Tijdens je proefles en tijdens het verloop van je lessen kunnen we samen kijken welke leerprogramma's je op dat moment aanspreken en bij je passen.


Gitaar privéles leerprogramma's:

 • Algemeen leerprogramma (een beetje van alles)
 • Akkoorden en strummen (slagjes)
 • Tokkelen met akkoorden (arperggio's)
 • Klassiek tokkelen
 • Blues tokkelen (fingerstyle)
 • Spaans gitaar (tokkelen en slagjes)
 • Country (denk in de stijl van Johnny Cash)
 • Theorie en noten lezen
 • Songwriting

Heb je naast deze lesprogramma's zelf eens een liedje dat je graag op gitaar wilt leren spelen? Neem die dan mee naar je gitaarles! Dan kunnen we samen kijken hoe we daar naar toe kunnen werken.

Gratis proefles
review MJ

Hele fijne gitaarlessen. Arvid steekt veel tijd in het voorbereiden van lessen en het schrijven van zijn eigen muziek. Er is veel aandacht voor detail zodat je de finesses van het gitaar spelen goed aanleert. Daarnaast is het altijd erg gezellig 🙂

Mark de Jong

Hoe werkt het

Wat je nodig hebt voor onze les is een Internetverbinding en een:

 • laptop, of
 • iPad of andere tablet, of
 • iPhone of andere Smartphone, of
 • computer met een webcam en microfoon.


Onze sessie loopt via het programma "Zoom" (https://zoom.us). Voorafgaand aan onze les krijg je van mij een aanmeldlinkje, waarmee je op onze les kunt inloggen. Je hoeft alleen maar op die link te klikken en de rest gaat vanzelf. Lukt het aanmelden niet, dan kun je me gewoon bellen. Samen komen we er wel uit wat er aan de hand is.


Je kunt vanuit het Zoom-programma onze hele les opnemen (in onze les leg ik uit hoe je dat doet). Zo kun je onze les later op je gemak terugkijken. En omdat je kunt terugkijken, hoef je tijdens de les dus ook niets op te schrijven om te onthouden. En zo is je les nog efficiënter. 🙂

Camerabeelden

Ik heb 4 webcams op en om m'n gitaar. Zo kun je precies zien wat ik doe en hoe ik dat doe.

Hieronder staan een paar voorbeelden van beelden die je kunt zien tijdens je les.

Gitaarles online webcam met houding linkerhand en rechterhand

Standaard en algemeen beeld aan het begin van de les. Met een totaal overzicht van mijn houding en detail-camera's op mijn linker- en rechterhand.

Gitaarles online met webcam, uitleg van een liedje met detailcamera's op linkerhand en rechterhand

Uitleg van een liedje. Alle liedjes zijn voorzien van notenschrift èn gitaartabs, zodat je altijd precies weet welke snaren je kunt aanslaan en op welke positie je ze in kunt drukken.

gitaarles online via webcam, uitleg van een liedje met camera vooraanzicht

Uitleg van een liedje met vooraanzicht op de gitaarhals. Zo kun je bijvoorbeeld ook goed zien wat de bedoeling is, als de tonen wat hoger op de hals liggen.

gitaarles online via de webcam, beeld bij voorspelen van een liedje

Standaard beeld als ik een liedje voorspeel. Met 2 detail-camera's voor m'n linkerhand. Onderin het scherm wordt het stukje waar ik ben automatisch uitgelicht.

gitaarles online met de webcam, beeld voor uitleg van een akkoord

Houding van m'n linkerhand (en arm) vanuit 2 verschillende hoeken. Dit beeld kan ook gebruikt worden voor uitleg van akkoorden (en barré-akkoorden).

gitaarles online met webcam, houding van rechterhand

Houding van m'n rechterhand vanuit 2 verschillende hoeken. Dit beeld kan ook gebruikt worden voor close-up's van tokkel- en aanslag-technieken.

Hoe ziet je proefles eruit

Je eerste les is gratis. Dat is je proefles.

Tijdens deze proefles:

 • maken we kennis (want het is wel prettig als het ook gezellig is),
 • kijken we samen hoe ik je verder kan helpen op je gitaar,
 • maken we al een plan voor je eerste lessen,
 • plannen we je ideale les-frequentie (1x per week, 1x per 2 weken, of 1x per 4 weken),
 • en krijg je al een eerste oefening (of liedje) mee.

Alle lessen zijn 25 minuten.

(meestal lopen we echter 5 minuutjes uit en dat kan best)

Boek hier je proefles

Meer weten

                   

Veel gestelde vragen over online privé gitaarles

Zijn online privélessen net zo goed als offline lessen?

Het heeft natuurlijk ook een beetje te maken met je persoonlijke voorkeur, maar aan de focus van je les zal het niet liggen! Ik heb 4 camera's op en om m'n gitaar, zodat je precies kunt zien wat ik doe.

Er zijn zelfs privé-cursisten overgestapt van offline naar online lessen, omdat ze het zo beter kunnen zien en bovendien de deur niet uit hoeven voor hun gitaarles.

Online lessen zijn ook efficiënter voor wat betreft tijd. Met offline lessen moet je je gitaar nog uitpakken, even bijstemmen, goed gaan zitten en misschien nog even warmspelen. Met een online les kun je dat allemaal al vooraf doen. Zo is je effectieve lesduur veel langer.

En na een online les, als de sessie voorbij is, kun je ook direct nog even op je gemak voor jezelf de oefeningen en lesstof doornemen. Dan blijft het beter "hangen".

Mag je de les opnemen om later terug te kunnen kijken?

Ja, je mag de les voor persoonlijk gebruik opnemen. Die functie is ingebouwd in de streaming-software die we voor onze les gebruiken (Zoom), dus je hebt er geen aparte app of software voor nodig. Zo kun je een heel archief aanleggen van al je lessen en terug kijken zo vaak als je wilt.

Kan ik de privélessen combineren met de online cursussen?

Jazeker kan dat! Er zijn meer cursisten die dat doen :-) Een les tussendoor voor extra motivatie, of als je even directe persoonlijke begeleiding wilt (bijspijker-lessen). Of een compleet coaching-programma waarin we samen een traject ingaan, helemaal op jou toegespitst. Zo maak je nòg grotere sprongen vooruit!

Hoeveel privélessen raad je aan?

Dat is heel persoonlijk en kan verschillen per cursist. Het hangt er bijvoorbeeld van af hoeveel tijd je hebt om te oefenen en of je naast de privélessen ook nog online Gitaarstarters cursussen volgt. En hoever je bent in je ontwikkeling als gitarist.

Het kan variëren van 1x per week, tot 1x per 2 weken (meest gekozen), 1x per 4 weken, of sporadisch. Tijdens je gratis proefles kunnen we samen bespreken en overleggen wat het beste bij jou past.

Hoelang duurt een privéles?

Een privéles duurt normaal gesproken 25 minuten. Ik schrijf "normaal gesproken" omdat we soms uitlopen naar 30 minuten en dat kan best.

Een bijkomend voordeel van online lessen is, dat je je voor aanvang van de les al helemaal kunt voorbereiden: Je kunt je spullen al bij elkaar zoeken, goed gaan zitten, gitaar stemmen, even inspelen en nog even de vorige les doornemen. Zo kunnen we je volledige lestijd gebruiken voor effectief gitaarles.

Moet ik noten kunnen lezen?

Nee, je hoeft geen noten te kunnen lezen. Van alle liedjes heb ik ook gitaartabs, waarin precies staat welke snaren je op welke posities moet indrukken.

Ik kan je natuurlijk wel noten leren lezen :-)
En vaak valt vaak dat best wel mee.

                 

Staat je vraag er niet tussen?

Stuur me dan gerust even een mailtje, ik help je graag.
Je mailtje kan naar arvid@gitaarstarters.nl.

Meer privé-lessen reviews

review

Na ruim een jaar gitaarles te hebben gevolgd bij Arvid, kan ik alleen maar zeggen dat ik er nog steeds ontzettend van geniet en als maar meer gemotiveerd raak om beter te leren spelen.


De lessen zijn steeds weer uitdagend, in het niveau wat bij jou aansluit. Daarbij houdt hij rekening met je persoonlijke interesse en voorkeur. Hoe bijzonder! De online lessen zijn ook erg duidelijk omdat hij gebruik maakt van verschillende camera’s.


Alles bij elkaar genomen hoop ik nog heel lang een leerling van hem te kunnen zijn en te genieten van de super fijne lessen.

Marianne Ensink-Dröge
review RS

Ik heb nu al een paar privé lessen achter de rug met Arvid.

Tijdens de lessen wordt gekeken welke weg je op wil en daar wordt dan op gefocust.

De werkpuntjes worden constructief uitgelegd en samen opgelost.


Bij bepaalde dingen denk je dat je juist bezig bent maar door een betere houding of vingerzetting kan er veel meer perfectie en speelplezier ontstaan. Wat dus de motivatie om verder doen alleen maar vergroot.


Wat ook nog een grote meerwaarde is, je kan de les opnemen op je pc zodat je deze rustig en op je gemak zo dikwijls als je wil terug kan bekijken en beluisteren. Je weet dan hoe de oefening gaat of het liedje moet klinken. En hoef je tijdens de les geen aantekeningen te maken en kan je je volledig focussen op de les.


Wie dus verder / beter wil kan ik alleen maar zeggen: “ Try and experience it “


Grts Rudi🇧🇪🎸

Rudi Schillemans

Tarieven

Hieronder staan de tarieven voor flexibele privéles-abonnementen.

(Onder de prijstabel staat wat een flexibel abonnement inhoudt)

1 les per 2 weken

gitaarakkoord gmajeur foto
€ 49,50
per maand

(flexibel abonnement)

Omgerekend naar een jaar zit je op €22,85 per les

1 les per week

gitaarakkoord gmajeur foto
€98,-
per maand

(flexibel abonnement)

Omgerekend naar een jaar zit je op €22,62 per les

NB: Liever een strippenkaart? Dat kan ook. Een 10-lessen strippenkaart kost €249,-

Wil je een losse les boeken? Ook dat kan. Een losse privéles kost €27,50.

Wat is een flexibel abonnement?

Alle privéles-abonnementen zijn flexibel.

Dat houdt het volgende in:

 • Je kunt je abonnement 2x per jaar pauzeren (bijvoorbeeld voor vakanties).
 • Een gemiste les kun je binnen 10 dagen inhalen (mits er ruimte is in het lesschema).
 • Je kunt heel eenvoudig je les-frequentie aanpassen.
 • Je kunt je abonnement op elk gewenst moment opzeggen, ook als we midden in een leertraject zitten.

Meer details kun je vinden in de aanvullende voorwaarden voor privéles abonnementen.

Vraag nu je gratis proefles aan

Arvid Kuipers- Eigenaar en gitaarinstructeur bij Gitaarstarters

En dan kijken we samen hoe ik je op weg (of verder) kan helpen.
Helemaal vrijblijvend natuurlijk. 🙂

Proefles aanvragen