Blues gitaar thema met dubbele snaren (voor beginners)
01 januari 2020 

Blues gitaar thema met dubbele snaren (voor beginners)

Spontane Blues slaggitaar groepsles

Tijdens één van de groepslessen vielen we spontaan in een Blues stukje. We hebben er tijdens de les gelijk een schema van gemaakt. En nu hebben we een basis Blues schema met een veel gebruikte dubbele-bas-snaar techniek.

Het gitaartabje en PDF download staan onderin dit artikel.

Heel veel plezier ermee! ?
Oh en als je vragen hebt, laat het me dan vooral weten. Ik help je graag.

Gitaarles (Blues slag) video

Onderstaande video is het fragment van een tokkelen groepsles. Aan het einde van de groepsles zette een cursist zomaar een Blues slagje in. Andere deelnemers vonden dat heel leuk klinken. Daarom hebben we er nog een stukje bonus les aan vastgeplakt met een thema op dat Blues slagje.

Blues slaggitaar bas-schema (tab)

Hieronder kun je de gitaartab downloaden van dit liedje. Wil je meer weten over het lezen van gitaartabs? Lees dan het 30-gitaartips voor beginners e-boek! (een gratis welkomstcadeau)

Download deze Blues gitaartab als PDF >>>

basic double string blues gitaartab voor beginners

basic double string blues gitaartab voor beginners

groetjes ?
Arvid

Over de schrijver
Allround studio/live-gitarist met 30 jaar studio-ervaring, 35 jaar podium-ervaring en 40 jaar gitaar-ervaring."Ik vind dat iedereen de kans zou moeten hebben te ervaren hoe waardevol muziek maken kan zijn. En ik vind het eeuwig zonde als iemand ontmoedigd raakt door iets wat fout aangeleerd is. Daarom begeleid ik mijn cursisten in al mijn trainingsprogramma's met het opbouwen van een goeie speeltechniek waar je wèl verder mee kunt komen."
Reactie plaatsen

Kijk de volledige les en video in de Gitaarstarters ledenomgeving

Heeft deze tip en video je geholpen met je gitaarspel? Meer oefeningen, tips, lessen, liedjes en complete cursussen voor beginners op gitaar, vind je in de Gitaarstarters online ledenomgeving.