Gitaar Accessoires Checklist, wat neem je mee?
25 juli 2019 

Gitaar Accessoires Checklist, wat neem je mee?

Met je gitaar op stap. Wat neem je mee?

Kun jij zo eventjes uit je hoofd opnoemen wat je meeneemt met je gitaar? Bijvoorbeeld als je op reis zou gaan en op alles voorbereid zou moeten zijn?

accessoires voor gitaar

Enkele voor-de-hand-liggende gitaaraccessoires om mee te nemen:

  • Extra setje snaren
  • Plectrums
  • Stemapparaat (of Stem-app op Smartpone)
  • Capo
  • Gitaartabs
  • Gitaarband
  • Standaard

En dan wordt het misschien al wat lastiger. Dan vertrek je van huis met het onbestemde gevoel, dat je misschien tòch iets vergeten bent…

Of je komt erachter op plaats van bestemming (zie onder)…

Waarom een checklist?

Nou, lees even mee. Ik denk dat je wel zult lachen ? Stel je voor, je bent vol van de reis die je gaat maken. Een beetje gehaast misschien. Je pakt snel je gitaar in de koffer, fragile stickers erop en je gaat op weg, met je gitaar op reis. Taxi, luchthaven, gitaar in het vliegtuig, oceaan over, koffer zoeken op luchthaven, weer een taxi, en je bent er, wauw.

En eenmaal op plaats van bestemming wil je als eerste je gitaarkoffer open maken en dan… Bedenk je dat de sleuteltjes van die koffer nog op de keukentafel liggen, 9 uur vliegen, 2 uur taxi en 2 uur wachten terug. Urgh.

Dat overkwam mij op een reis met m’n band naar Chicago. Goed, een stevige schroevendraaier om de koffer open te wrikken en een flinke rol duck-tape om de koffer keer op keer weer dicht te kunnen maken heeft geholpen. Maar het was toch zonde van die koffer, vond ik.

sleutel van gitaarkoffer vergeten

Daarom heb ik nu een checklist. Overcompleet. Om zeker te zijn dat ik niets, maar dan ook niets vergeet voor m’n gitaar.

En nu ik die eenmaal heb, kun jij die misschien ook wel gebruiken, dacht ik zo.
Dus bij deze.

Download je Gitaar Accessoires Checklist

Kun jij zo even 40 accessoires noemen om mee te nemen met je gitaar? Als het antwoord “ehhhhh” is, download de gitaar-wat-neem-je-mee-checklist dan hier.

Download Gitaar Accessoires meeneem Checklist >>>
(Directe download. Email-adres niet nodig)

Doe er je voordeel mee ?
Goeie reis, of toffe repetitie, of fijne jam-sessie, of succes met je optreden!

groetjes ?
Arvid

PS: Heb je een aanvulling voor deze checklist? Of een grappige gebeurtenis van jezelf van toen je een keer iets vergeten was? Deel dat dan in een opmerking hieronder. Als dank stuur ik je een leuke gitaartab.

Over de schrijver
Allround studio/live-gitarist met 30 jaar studio-ervaring, 35 jaar podium-ervaring en 40 jaar gitaar-ervaring. "Ik vind dat iedereen de kans zou moeten hebben te ervaren hoe waardevol muziek maken kan zijn. En ik vind het eeuwig zonde als iemand ontmoedigd raakt door iets wat fout aangeleerd is. Daarom begeleid ik mijn cursisten in al mijn trainingsprogramma's met het opbouwen van een goeie speeltechniek waar je wèl verder mee kunt komen."
Reactie plaatsen

Kijk de volledige les en video in de Gitaarstarters ledenomgeving

Heeft deze tip en video je geholpen met je gitaarspel? Meer oefeningen, tips, lessen, liedjes en complete cursussen voor beginners op gitaar, vind je in de Gitaarstarters online ledenomgeving.