Cookie- & Privacyverklaring

Versiedatum: 23-mei-2018

Wij nemen je privacy zeer serieus en gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens.

Arvid Kuipers
gitaarles-voor- beginners-gitaarstarters-500

Waar gaat dit over?

En waarom het belangrijk is dat je dit even leest.

Dit gaat over je privacy en hoe wij omgaan met je gegevens die je bij ons achterlaat. Dat doe je bijvoorbeeld als je je aanmeldt voor 10 gratis gitaarlessen, een workshop, of als je een VIP-lidmaatschap afsluit.

Goed om te weten dus.

In deze privacyverklaring wijden we uit over hoe we dit doen. En we willen hierin naar jou toe ook zo duidelijk mogelijk zijn. Daarom schrijven we in begrijpelijke taal, zonder alles driedubbel hermetisch af te willen dichten in juridisch onmogelijk ingewikkelde teksten .

Hoewel juristen hier ook van harte welkom zijn natuurlijk, richten we ons niet alleen op juristen, maar op iedere volwassene die gitaar wil leren spelen. En daarom willen we graag dat ook niet-juristen deze tekst goed begrijpen.

In het kort: Privacy en integriteit

Privacy en integriteit vinden wij heel belangrijk. We zijn heel blij met ons wederzijds contact en je vertrouwen in ons en dat willen we in ere houden.

  • Wij verwerken je persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt. Dat betekent dus dat we niet de Gitaarstarters nieuwsbrief gebruiken om onze oude grasmaaier 2e hands te verkopen.
  • We verkopen je persoonsgegevens niet door aan derden. We kopen ook geen persoonsgegevens in.
  • We gaan zorgvuldig met je gegevens om. We laten deze bijvoorbeeld niet in een open bestandje op een USB stickje slingeren in het handschoenenkastje van de auto.
  • We vragen niet meer gegevens van je dan dat we nodig hebben.
  • We bewaren je gegevens niet langer dan nodig.
  • Je kunt je gegevens kosteloos inzien en vragen om aanpassingen en/of verwijdering ervan.
  • En we willen je ook niet overstelpen met brullende aanbiedingen en een overvloed aan mailtjes en berichten om ons overmatig bij je onder de aandacht te brengen.

Kortom, we behandelen je gegevens zoals we graag zouden willen dat anderen dat ook met ons en onze gegevens zouden doen.

In de informatie hieronder kun je lezen hoe we dit doen en wat je zeggenschap over je eigen gegevens is.

Over ons

Allereerst moet je weten wie ‘Gitaarstarters’ is. Ofwel: met wie je te maken hebt op deze website. Gitaarstarters is een handelsnaam van Kunosos. De website gitaarstarters.nl wordt dus ook beheerd door Kunosos. 

Verduidelijking: Ik heb me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de bedrijfsnaam Kunosos. En Gitaarstarters is een handelsnaam die ik gebruik voor alle bedrijfsactiviteiten met betrekking tot deze website.

Mijn gegevens zijn:

Kunosos – Gitaarstarters
Groenplein 8
5076 EL  Haaren

Kvk-nummer: 68316372

Welke gegevens verzamelen we en hoe komen we eraan?

We verwerken je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Welke dit zijn is afhankelijk van je relatie met ons.

Als je ons mailt

Wanneer je ons mailt, dan verwerken we natuurlijk je mailadres.
En je naam, als je die in je mailtje hebt gezet.

Als je ons belt

Tja, dan zie ik je telefoonnummer. Ook logisch. Als tijdens dat telefoontje blijkt dat er misschien een vervolggesprek komt, dan zal ik je vragen of je het goed vindt dat ik je telefoonnummer in mijn telefoon opsla. Dat praat wat makkelijker, de volgende keer dat je belt .

Contact via de website

Als je een contactformulier op de website invult of een opmerking achterlaat onder een artikel, dan verwerk ik de volgende gegevens.

  • Naam
  • E-mailadres
  • IP-adres

NB: E-mailadres en IP-adres worden NIET op de website getoond. Deze zijn vooral bedoeld om SPAM van echte berichten te onderscheiden.

Mailingsysteem

Wanneer je bent ingeschreven voor de Gitaarstarters Updates (onze nieuwsbrief), een download hebt aangevraagd, je hebt aangemeld voor een gratis online workshop en/of training en/of proeflessen, dan verwerken we de volgende gegevens in ons mailingsysteem:

  • Naam
  • E-mail adres
  • IP-adres

NB: Uitschrijven uit ons mailingsysteem is heel eenvoudig: onderin iedere mail die vanuit ons mailingsysteem gestuurd wordt staat een ‘uitschrijven’ link. Als je je via die link uitgeschreven hebt, dan krijg je daarvan nog één bevestiging per Email van je uitschrijving en daarna stop het.

Aankopen

Wanneer je een aankoop doet, komen deze gegevens daar nog bij:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Betaalrekening op m’n bankafschrift

NB: Die bankrekening krijgen we alleen te zien als je rechtstreeks aan Gitaarstarters betaalt. Als je betaalt via onze betalingsprovider (PayPro), dan zie ik geen betaalrekening van je (bijvoorbeeld met aanschaf van het kickstartboek of het aangaan van het VIP’s lidmaatschap).

De VIP’s ledenomgeving

In de Gitaarstarters VIPs ledenomgeving zijn een aantal velden tijdens je aanmelding automatisch in je profiel ingevuld. Dat zijn:

  • Je voornaam
  • Email-adres
  • Een gebruikersnaam
  • En een wachtwoord (niet zichtbaar)

NB: Je kunt al je profielgegevens in de Gitaarstarters VIPs omgeving naar believen aanpassen en eventueel anonimiseren naar bijvoorbeeld een pseudoniem.

Verder kun je (als je dat leuk vindt en geheel vrijblijvend) je profiel uitbreiden met:

  • Een telefoonnummer
  • Je geboortedatum
  • Een profielafbeelding
  • Social media accounts
  • Een biografie

NB: In de Gitaarstarters VIPs ledenomgeving kun je helemaal zelf bepalen of je je profiel leeg laat, of invult. En dan kun je je profiel daarnaast ook nog instellen tussen privé (met betrekking tot email, geboortedatum en adres – mocht je dat ingevuld hebben) of openbaar.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

We hebben niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd.

We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming.

Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via bericht@gitaarstarters.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel gebruiken we deze gegevens?

We verwerken je persoonsgegevens voor de volgende doelen:

Voornaam en E-mailadres

  • Om met je te kunnen corresponderen wanneer dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren (denk bijvoorbeeld aan het reageren op een contactverzoek die je hebt geplaatst op de website).
  • Indien je hiervoor toestemming hebt gegeven: Het verzenden van nieuwsbrieven (zowel commercieel als niet-commercieel). Dit kunnen ook korte vaste series van E-mails zijn. Denk bijvoorbeeld aan een 5-stappen training voor het F-majeur akkoord.
  • Je instructies te kunnen sturen met betrekking tot diensten die je hebt opgevraagd of aanbiedingen waar je op in wil gaan. Bijvoorbeeld een PDF-download, je aanmelding voor een workshop, proeflessen en of training.
  • Een account aan te kunnen maken in de VIPs ledenomgeving.
  • Je te informeren over wijzigingen van onze diensten, producten, voorwaarden en deze privacy verklaring

Zonder je voornaam kunnen we je niet persoonlijk aanspreken. Wil je je voornaam niet geven, gebruik dan een pseudoniem, dat is ook prima. Zonder je email-adres kunnen we je natuurlijk niet mailen en kunnen we geen account voor je aanmaken in de VIP’s omgeving.

Volledige naam, adres, en woonplaats:

  • Om je betaling te kunnen afhandelen en te kunnen factureren.
  • Als afleveradres voor een artikel dat je zou kunnen bestellen.
  • En om mogelijk een kaartje of aardigheidje te kunnen versturen bij speciale gelegenheden (je verjaardag bijvoorbeeld – mits je die hebt opgegeven in je profiel in de ledenomgeving).

Zonder je NAW-gegevens kunnen we je betaling niet naar behoren afhandelen, noch kunnen we je een fysiek artikel sturen als je dat bij ons besteld hebt.

In de VIPs ledenomgeving

In de VIPs ledenomgeving kun je optioneel, als je wilt, nog de volgende gegevens invullen.

Je verjaardag:

Dit zou je kunnen doen om in je in de ledenomgeving te laten feliciteren. Als je jarig bent verschijnt er bij andere leden dan bovenin een melding zoals ‘Hoi! Piet is vandaag jarig! Feliciteer ‘m even :-)’. Met allerlei leuke felicitaties tot gevolg. Het draagt weer bij aan het ‘groepsgevoel’ 🙂 Maar, het hoeft absoluut niet.

Profielafbeelding:

Dit kan iedere afbeelding zijn die je wilt (zolang je die afbeelding maar mag gebruiken en zolang deze maar niet aanstootgevend is). Dit hoeft dus geen afbeelding te zijn waarop je gezicht te zien is. Het kan ook een afbeelding zijn van een gitaar bijvoorbeeld. Met een profielafbeelding in de VIP-omgeving ben je in een discussie sneller te herkennen dan alleen de weergave van je gebruikersnaam.

Telefoonnummer:

Als je een telefoonnummer invult (nooit verplicht), dan kunnen wij dit gebruiken om bijvoorbeeld snel contact met je op te kunnen nemen wanneer dit nodig is.

Al deze overige gegevens in de VIP ledenomgeving zijn optioneel. Je bent hierin helemaal vrij en hoeft ze niet in te vullen als je dat niet wilt.

Onze wettelijke verplichtingen spelen ook nog mee

We verwerken ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Wij bewaren je gegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor ze zijn ontvangen.

Ingevulde contactformulieren

Ingevulde contactformulieren worden niet op de website bewaard, maar direct als mail verzonden naar arvid@gitaarstarters.nl.

Opmerkingen op de website

Opmerkingen die je plaatst onder artikelen op de website, die blijven in principe staan. Met je opmerking geef je een artikel meer waarde. Ben je achteraf toch niet zo gelukkig met een opmerking die je geplaatst hebt? Neem dan even contact met me op. Dan kan ik je opmerking handmatig verwijderen of volledig anonimiseren.

Mailingsysteem

  • Wanneer je je uitschrijft voor onze nieuwsbrief,zullen je persoonsgegevens uiterlijk aan het eind van de volgende maand uit het mailingsysteem worden verwijderd.
  • Heb je je ingeschreven voor een E-mail training, een PDF-download, workshop, of een andere actie die gepaard gaat met enkele E-mails voor een kortere periode (bijvoorbeeld ‘5 lessen voor F-majeur’)? Dan zullen je persoonsgegevens uiterlijk 2 maanden na de laatste email van die actie uit het mailingsysteem worden verwijderd (tenzij je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief natuurlijk).

Administrate

De gegevens in onze boekhouding en administratie bewaren we tenminste 7 jaar, onder andere om aan onze wettelijke verplichting te voldoen. Deze gegevens worden binnen 1 jaar na het verlopen van deze termijn door ons verwijderd.

De Gitaarstarters VIP’s omgeving

  • Heb je een (al dan niet gratis) account in de Gitaarstarters VIP’s omgeving? We hebben een actie met 10 proeflessen. In deze actie wordt een account voor je aangemaakt in de Gitaarstarters VIP’s ledenomgeving. Je hebt dan 3 maanden toegang tot een klein stukje in deze omgeving. Ga je na deze periode niet door voor een betaald leden-account? Dan verwijderen we je persoonsgegevens uit de ledenomgeving en uit onze mailinglijst (tenzij je nog om een andere reden op deze mailinglijst staat – onze nieuwsbrief bijvoorbeeld). Dat doen we binnen 2 maanden na het verstrijken van deze periode.
  • Heb je een betaald account in de ledenomgeving en heb je je abonnement beëindigd? Dan verwijderen we je persoonsgegeven binnen 2 maanden na beëindiging van je lidmaatschap uit de ledenomgeving.

Alle bovenstaande termijnen gelden, tenzij er voor ons een verdere wettelijke verplichting bestaat de gegevens langer te bewaren en/of beschikbaar te houden.

Delen van persoonsgegevens met derden

We verkopen je gegevens niet aan derden en zullen deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een vewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van je gegevens.

Wat voor bedrijven zijn dat dan?

Binnen Nederland zijn dat:

  • Onze boekhouder, accountant en fiscalist. Deze heeft de gegevens nodig die op facturen staan om onze administratie te kunnen verwerken.
  • Ons factuur-administratiesysteem.
  • Onze betalingsprovider. Dit is de partij die voorziet in veilige betaling. NB: Deze partij geeft je betaalgegevens (zoals een creditcard nummer, PayPal of Ideal) niet aan ons door.
  • En (indien nodig) een jurist of juridisch adviseur en overheidsinstanties.
  • De hosting partij van de Gitaarstarters VIPs leden omgeving (Huddle).
  • Email verkeer en hosting (Microsoft).

Partijen met servers ook buiten Nederland en de Europese Unie:

  • De hostingpartij van onze website (dat doen we bij Neostrada – supergoeie service trouwens).
  • Website-analyse (Google Analytics – vast wel eens van gehoord)
  • Mailingsysteem (bij ActiveCampaign)

Bescherming en beveiliging van je gegevens

We nemen de bescherming van je gegevens serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Als je het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan zo snel mogelijk contact op via bericht@gitaarstarters.nl.

Je gegevens inzien, aanpassen of laten verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te laten corrigeren of te laten verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar bericht@gitaarstarters.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, kunnen we je vragen een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op je verzoek.

Cookies

Cookies zijn tekstbestandjes die tijdens je bezoek aan een website kunnen worden opgeslagen op je computer, tablet, of smartphone. Het hoofddoel van cookies is dat ze dingen kunnen ‘onthouden’ om later opnieuw te kunnen gebruiken.

Cookies worden vaak in 2 groepen verdeeld: functionele cookies en niet-functionele cookies.

Functionele cookies

Functionele cookies zijn cookies die helpen bij het optimaal functioneren van de website, het opslaan van voorkeursinstellingen opslaan en helpen bij website analyses. 

Over functionele cookies ben je tijdens je eerste bezoek op deze website geïnformeerd. Dat betreft in dit geval:

  • Google Analytics. We gebruiken Google Analytics om bezoekersaantallen en surfgedrag op onze website na te gaan. Op basis daarvan kunnen we onze website en advertenties optimaliseren. Heel handig. We hebben Google Analytics hierbij zo ingesteld dat de informatie wordt geanonimiseerd. In andere woorden: je IP-adres wordt hierin opgeslagen. Je bent daarin dus anoniem.
  • De popup-box met de aandachtvanger al gezien? Die aandachtvanger wisselt wel eens, want daar experimenteren we mee. Bijvoorbeeld ‘download nu dit boek’, of ’10 proeflessen gratis’. Achter die pop-up zit ook een cookie. Het enige wat die doet is lokaal op jouw computer onthouden wanneer je de pop-up voor het laatst hebt gezien. Dat gaat dus niet naar buiten. En dan wacht hij een bepaalde periode voor de pop-up nogmaals getoond zou worden. Anders zou je bij iedere pagina die melding krijgen. Nou daar wordt je niet vrolijk van…
  • De cookie melding zelf, die je kreeg bij je eerste bezoek aan deze website. Daar zit ook een cookie in :-). Die doet hetzelfde als de vorige: hij onthoudt, lokaal op jouw computer, dat je de melding al hebt gezien. Anders zou je de melding bij ieder bezoek opnieuw gepresenteerd krijgen. 

Niet-functionele cookies

Niet-functionele cookies hebben vaak een commercieel karakter. Dit kunnen zogenaamde ‘tracking-cookies’ zijn die je surfgedrag over verschillende websites kunnen volgen (‘tracken’ dus). Bijvoorbeeld: als je net op een fitness website hebt gezocht naar een nieuwe halterset, en als dan vervolgens diezelfde halterset ineens in een advertentie op je Facebook wordt getoond.

Voordat niet-functionele cookies in werking treden vragen we je hiervoor eerst om toestemming (als je bijvoorbeeld een Facebook-delen knop aanklikt). Je bent vrij om die toestemming wel of niet te geven. Dit heeft geen invloed op het functioneren van de Gitaarstarters website.

Meer over cookies

Meer informatie over cookies kun je vinden op de veiliginternetten-website: Wat zijn cookies en wat doe ik ermee.

Geen cookies?

Wil je helemaal geen cookies, noppes, nada?
Of wil je een goedkeuring intrekken?

Dat kan. Je kunt in je internetbrowser de opgeslagen cookies wissen. En je kunt de meeste browsers ook zo instellen (of extensies voor downloaden) dat cookies helemaal niet opgeslagen worden.

Hoe doe je dat? Wel, de consumentenbond heeft een stap-voor-stap handleiding over het verwijderen en blokkeren van cookies: Cookies verwijderen – stappenplan

Vragen of opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen over de tekst in deze privacyverklaring of over ons privacybeleid, dan nodig ik je van harte uit om contact met ons op te nemen. Dat kan bij voorkeur via het contactformulier op deze website, of anders met een mailtje naar bericht@gitaarstarters.nl.

Heb je een klacht, neem dan ook contact met ons op. Is er haast bij? Bel dan even, ons telefoonnummer staat op de Gitaarstarters contactpagina.

Kom je er met ons niet uit? Dan wil ik je er op wijzen dat je ook de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens, op de klachten-pagina.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen. Met andere woorden, we kunnen deze privacyverklaring wijzigen. Deze wijzigingen worden kenbaar gemaakt op de Gitaarstarters-privacyverklaring webpagina, door een versiedatum.

Bij wezenlijke wijzigingen zullen we je per Email berichten via ons mailingsysteem; dat doen we alleen als we je mogen mailen natuurlijk, anders zouden we die plank wel een beetje mis slaan na al deze mooie uitleg 🙂