Online Gitaarles cursus overzicht

d7 akkoord gitaar voorbeeld
f-akkoord gitaar voorbeeld

Een reisgids voor jouw gitaar-avontuur
Start hier

Cursussen Overzicht

“De gitarist in jou binnen handbereik,
met eenvoudige, stap-voor-stap lessen.”

plaatje met afbeelding van basistraining voor gitaar: Akkoorden en liedjes voor beginners

Akkoorden en liedjes voor beginners

Met eenvoudige en kleine stappen speel je na deze starters-training al je eerste liedjes!

Wegwijs op je gitaar

Leer hoe je je instrument vast moet houden, waar alles zit en waar het voor is,hoe je effectief stemt en hoe je alle tonen kunt vinden.

Plaatje met afbeelding van gitaar cursus: Akkoorden en liedjes vervolgtraining

Akkoorden en liedjes vervolg

Verder met akkoorden en liedjes! Leer liedjes (mee)spelen met de 15 meest gebruikte akkoorden in de Westerse muziek.

thumbnail van gitaar workshop voor starters

Starters Workshop

Ik leid je iedere dag een klein stapje verder naar het meespelen met een liedje. De laatste dag speel je mee met een virtuele band!

Wegwijs op je gitaar

Leer de absolute basis over je gitaar. Wat iedere gitarist zou moeten weten, vóórdat ze beginnen met oefenen.

Thumbnail voor gitaar basis cursus akkoorden en liedjes voor starters

Akkoorden en liedjes voor beginners

Leer liedjes (mee)spelen met de 15 meest gebruikte akkoorden in de Westerse muziek.

gitaarles-akkoorden-wisselen

Slimmer wisselen van akkoorden

Akkoorden wisselen wordt steeds makkelijker met deze trucjes en handigheidjes. Met uitgebreide video-voorbeelden.

Tokkelen en tabs voor beginners

Ontroer je luisteraars met prachtige tokkelmuziek op je gitaar. En tegelijk leer je stap-voor-stap eenvoudig gitaartabs lezen.

Afbeelding van Spaanse gitaarles training voorbeginners

Spaans gitaar voor beginners (nieuwste training)

Breng je omgeving in beroering met Spaans temperament! Eenvoudig uitgelegd, met video's om na te doen en mee te spelen

Thumbnail van de extra liedjes en gitaarlessen

Extra lessen en liedjes

Met deze liedjes kun je een stapje verder na je basistraining. Inclusief liedjes afkomstig uit de privé-lessen voor meer gevorderden.

De volgende training

We zijn continue aan het uitbreiden. Samen met de andere cursisten bepaal jij mede wat je hierna zou willen leren.

Thumbnail voor privé gitaarles (online)

Extra lessen privé (optie)

Maak sprongen vooruit met extra privé-lessen! Samen bekijken we precies waar je staat en gaan we waar jij naar toe wilt.

Online gitaarlessen met video's om na te doen en mee te spelen, gitaartabs om te downloaden, uitleg in tekst en video, plaatjes, schema's, stappenplannen, oefentips en een leden-community

Meld je aan als ons nieuwste lid en ontdek de gitarist in jou!
Tot zo!

PS: Heb je vragen? Ik help je heel graag verder, ook als je nog niet zeker weet hoe en wat. Iedere nieuwe gitarist maakt met zijn of haar muziek de wereld weer een stukje mooier. En ik wil jou de kans geven te ervaren hoe muziek maken je leven kan verrijken. Twijfel je ergens over, weet je niet of je het wel zou kunnen, denk je dat je niet genoeg tijd hebt, zoek je advies, wil je eerst even proberen, of gewoon even overleggen, neem dan vooral en gerust contact met me op. Groetjes, Arvid

Basis training:

Wegwijs op je gitaar

Basiskennis over je gitaar, in lessen

Doel van de training

Een goede basis en goede houding is essentieel voor succes op je avontuur. Begin je niet goed, dan kan het zomaar zijn dat je op een gegeven moment weer helemaal terug moet. En dan is het moeilijker, omdat je dingen dan weer af moet leren.

In deze training maak je kennis met je gitaar (wat-is-wat en waar is het voor), leer je een goede houding aan (spaar je rug, schouders en nek), leer je alle tonen op je gitaar makkelijk terugvinden en leer je bovendien zelf je gitaar te stemmen.

Na deze training:

Voor beginners

Een kickstart met 15 open akkoorden

Stap-voor-stap akkoorden en liedjes: lessen

Doel van de training

De meeste Westerse muziek mee kunnen spelen met 15 basisakkoorden, basis ritmes en aanslag-technieken.

Op een gelijkmatige manier wordt je vertrouwd gemaakt met het spelen en lezen van akkoorden. Stap-voor-stap leid ik je langs de liedjes en te-behappen ritmes en aanslag-technieken.

Met oefeningen, voorbeeld- en meespeel video’s, geschoten vanuit meerdere hoeken, zodat je precies kunt zien hoe ik het doe.

 

Na deze training:

Vervolg training

Strategisch akkoorden wisselen

met ruim 20 lessen

gitaarles-akkoorden-wisselen

Doel van de training

Leer gitaarspelen met out-of-the-box denken. Ik zie vaak dat gitaristen (ook ervaren gitaristen) vast zitten in een bepaald patrooon “Dat akkoord pak ik altijd zo, dus nu ook”.

Terwijl je je het jezelf vaak veel makkelijker kunt maken, met het strategisch plaatsen van je vingers. Het akkoord niet als een op zichzelf staand stukje te zien, maar passend in het geheel. Je strategie bepalen aan de hand van wat er voor en na dit akkoord gespeeld wordt.

Je spel wordt rustiger, akkoorden-overgangen die moeilijk waren kun je nu ineens wèl pakken (en nog sneller ook), je hoeft minder te kijken naar je hand. Tonen die je nu ineens wèl kunt laten doorklinken en ongewenste stiltes die er nu ineens niet meer hoeven te zijn.

Na deze training:

Voor beginners

Tokkelen en Tabs

Ontroeren met deze 25+ lessen

Doel van de training

Met tokkelen komt de emotie in je gitaar echt tot leven. Met tokkelen kun je mensen “raken” en ontroeren. Met tokkelen kun je tranen trekken en vreugde losmaken.

Met tokkelen komt een akoestische gitaar enorm tot z’n recht. De gitaar is in de eerste instantie ook een tokkelinstrument.

Tokkelen en lezen van gitaartabs bouw je op in kleine stappen. In het begin gaan we uit van enkele basisakkoorden die je in de “basis akkoorden en liedjes” training hebt geleerd.

Basistechnieken werken we langzaam uit, stap-voor-stap. Met oefeningen waarin je gelijk al toewerkt naar liedjes (omdat leren met liedjes nu eenmaal leuker is).

En zo bouwen we door naar het spelen met je duim en 3 vingers. Met meer liedjes, meer tokkels en ook weer trucjes om het spelen makkelijker te maken (en daarbij ook mooiere)

Na deze training:

Vervolg training

Spaans gitaar voor beginners

Nieuwe training, nu al ruim lessen

Thumbnail voor Spaanse gitaarles voor beginners

Bruisend temperament

Spaanse gitaarmuziek “doet iets”. Zodra je Spaans gitaar gaat spelen worden mensen wakker. Voor je het weet staan er ineens mensen om het hoekje te kijken. En onderbreken als vanzelf hun dagelijkse bezigheden om even te luisteren.

Niet voor niets is Spaanse gitaarmuziek zo diep in de Westerse muziek verweven geraakt. Spaanse muziek maakt “iets los” bij mensen. Het bruist van de emotie en opgebouwde spanning.

Je kunt je samen met je gitaar nu storten in deze prachtige muziekstijl. Langs eenvoudige stap-voor-stap lessen bouw je in je eigen tempo verder en bruist jouw huis straks ook van de Spaanse temperamentvolle klanken!

Na deze training:

Vervolg training

Extra liedjes en oefeningen

Meer dan lessen

Thumbnail van de extra liedjes en gitaarlessen

Extra liedjes, altijd welkom

In deze training staan vooral liedjes en oefeningen die nog geen plek hebben gekregen in een thema-cursus (zoals de Spaanse gitaarlessen, of Tokkelen en Gitaartabs voor beginners).

De lessen kunnen moeilijker zijn, of juist makkelijker, van verschillende stijlen en verschillende speeltechnieken.

Maak gebruik van het “positieve schrikeffect“: De lessen in deze training zijn onderling niet stap-voor-stap opbouwend zoals in de andere Gitaarstarters trainingen. Op deze manier af-en-toe “in één keer in het diepe” kan je met sprongen verder brengen dan dat je eerst had gedacht dat je zou kunnen.

Let wel op dat je de opbouwende basistrainingen blijft volgen om je techniek goed te blijven ontwikkelen.

Uniek aan deze training:

Vervolg training

Nieuwe training(en)

telt mee

Ontwikkeling in volle gang

We zijn nog lang niet klaar! Gitaarstarters wil tenslotte de grootste aanbieder worden in Nederland.

Inmiddels staan er al honderden lessen, video’s en oefeningen online. Maar er is nog zoveel meer te vertellen en te ontdekken over zo’n enorm veelzijdig instrument als je gitaar. Er kan nog veel meer bij 🙂

Aan nieuwe liedjes en oefeningen is in ieder geval geen gebrek. Het lesmateriaal moet nog wel worden opgemaakt, opgenomen en samengesteld. En als VIP-lid heb je een stem in welke training daarvan de volgende wordt.

Goed om te weten:

Optioneel

Vul je training aan met privé-lessen

Met vooruit

Thumbnail voor privé gitaarles (online)

Bijspijkeren en coaching

Ik hoor wel eens dat mensen twijfelen tussen privé-les en on-line les. Zij vragen zich dan af: “Wat is nou beter?” Maar de vraag die je jezelf eigenlijk zou moeten stellen is: “Wat werkt het beste voor jou?

On-line les heeft een paar grote voordelen: Je kunt leren wanneer het jou uitkomt, je kunt oefeningen terugkijken zo vaak als je wilt en het is véél goedkoper dan een muziekschool.

Maar privé-lessen hebben ook een paar voordelen: Je leraar kan je horen en zien spelen en je zo heel gericht verder helpen met je techniek. En met privé-lessen heb je ook een “stok achter de deur” voor de volgende les.

Waarom dan niet allebei de opties? Bij Gitaarstarters kan dat! Een les tussendoor voor extra motivatie, of als je even directe persoonlijke begeleiding wilt (bijspijker-lessen). Of een compleet coaching-programma waarin we samen een traject ingaan, helemaal op jou toegespitst. Zo maak je nòg grotere sprongen vooruit!

Goed om te weten:

Wat zeggen andere VIP's ?

Ik kan het iedereen aanbevelen om verder te gaan met de lessen van Arvid. Ze zijn opgedeeld in kleine stapjes, zodat iedereen het kan leren en het niet ineens te moeilijk is. Arvid wil altijd graag en goed helpen, en het enthousiasme en plezier straalt overal vanaf. Ik heb het zó naar mijn zin, ik hoop dat er meer en meer mensen enthousiast worden 🙂
Simone Adema
Gitaarstarters VIP
Ik ben een aantal weken weer aan het oefenen nu en heb er echt zin in en vooral plezier. Het wordt ook steeds leuker vind ik doordat er steeds meer verschillende opdrachten door Arvid aan toegevoegd worden, als het ene ff niet lukt kan je ff wat anders oefenen.
Wiel Vervoort
Gitaarstarters VIP
Ook ik kan Arvid van harte aanbevelen. Of je nou noten kan lezen of niet, deze lessen zijn voor iedereen duidelijk te volgen. Met veel geduld en duidelijk worden de lessen uitgelegd. Het is net alsof een privé gitaarleraar bij je in de kamer zit en uitleg geeft. Begrijp je het even niet, dan kun je weer terug kijken en het weer proberen. Ik garandeer dat met het zelfde enthousiasme en plezier de lessen zult volgen als ik.
Henk Wernke
Gitaarstarters VIP

Gitaar leren spelen kan voor jou hier beginnen

In de Gitaarstarters online leeromgeving

Gitaar leren spelen voor beginners

Op je PC, Mac, laptop, tablet, iPad, of smartphone

Afbeelding van gitaarles omgeving op tablet, pc, laptop en smartphone

De gitarist in jou, binnen handbereik

In je eigen tempo
Wanneer het jou uitkomt
Voorkennis is absoluut niet nodig

arvid kuipers gitaarles

Arvid Kuipers

Klassiek opgeleide gitarist en componist met ruim 25 jaar studio-ervaring, 30 jaar podium ervaring en meer dan 35 jaar gitaar-ervaring.