Met je gitaar op stap. Wat neem je mee?

Kun jij zo eventjes uit je hoofd opnoemen wat je meeneemt met je gitaar? Bijvoorbeeld als je op reis zou gaan en op alles voorbereid zou moeten zijn?

Enkele voor-de-hand-liggende gitaaraccessoires om mee te nemen:

  1. Extra setje snaren
  2. Plectrums
  3. Stemapparaat (of Stem-app op Smartpone)
  4. Capo
  5. Muziek
  6. Gitaarband
  7. Standaard
gitaar accessoires op tafel, snaren, snarenwinder, capo, plectrums, stemapparaat en gtiaarband

En dan wordt het misschien al wat lastiger. Dan vertrek je van huis met het onbestemde gevoel, dat je misschien tòch iets vergeten bent…

Of je komt erachter op plaats van bestemming (zie onder)…

Waarom een checklist?

Nou, lees even mee. Ik denk dat je wel zult lachen 🙂 Stel je voor, je bent vol van de reis die je gaat maken. Een beetje gehaast misschien. Je pakt snel je gitaar in de koffer, fragile stickers erop en je gaat op weg, met je gitaar op reis. Taxi, luchthaven, gitaar in het vliegtuig, oceaan over, koffer zoeken op luchthaven, weer een taxi, en je bent er, wauw.

En eenmaal op plaats van bestemming wil je als eerste je gitaarkoffer open maken en dan… Bedenk je dat de sleuteltjes van die koffer nog op de keukentafel liggen, 9 uur vliegen, 2 uur taxi en 2 uur wachten terug. Urgh.

sleuteltje van gitaarkoffer vergeten

Dat overkwam mij op een reis met m’n band naar Chicago. Goed, een stevige schroevendraaier om de koffer open te wrikken en een flinke rol duck-tape om de koffer keer op keer weer dicht te kunnen maken heeft geholpen. Maar het was toch zonde van die koffer, vond ik.

Daarom heb ik nu een checklist. Overcompleet. Om zeker te zijn dat ik niets, maar dan ook niets vergeet voor m’n gitaar.

En nu ik die eenmaal heb, kun jij die misschien ook wel gebruiken, dacht ik zo.
Dus bij deze.

Download je Gitaar Accessoires Checklist

Kun jij zo even 40 accessoires noemen om mee te nemen met je gitaar? Als het antwoord “ehhhhh” is, download de gitaar-wat-neem-je-mee-checklist dan hier.

(Directe download. Email-adres niet nodig)

Doe er je voordeel mee 🙂

Goeie reis, of toffe repetitie, of  fijne jam-sessie, of succes met je optreden!
groetjes 🙂

Heb je een aanvulling voor deze checklist? Of een grappige gebeurtenis van jezelf van toen je een keer iets vergeten was? Deel dat dan in een opmerking hieronder. Als dank stuur ik je een leuke gitaartab.

Leuk artikel? Mis ze niet. Blijf bij en ontvang bij nieuwe tips, liedjes, tabs en video’s automatisch een berichtje in je Inbox: Schrijf je gratis in voor de Gitaarstarters Updates.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Je helpt er ook ook andere gitaristen mee! Dank je!

Volledig Gitaarstarters VIP-lidmaatschap?
Nu met 10% korting:
 Meer informatie

Geef een reactie