Scarborough Fair op gitaar (met gitaartab en video)
12 mei 2022 
in Liedjes

Scarborough Fair op gitaar (met gitaartab en video)

Scarborough Fair is een oude ballade, waarvan de eerste versie bekend is uit de 17e eeuw. Maar waarschijnlijk is het ouder. De titel van het lied verwijst naar een jaarmarkt in het plaatsje Scarborough in het graafschap North Yorkshire (Engeland).

Er zijn verschillende versies van de tekst (hoe kan het ook anders, na al die eeuwen). En vermoedelijk vind het lied z'n oorsprong in een nòg ouder lied; The Elfin Night (uit Schotland).

Hieronder een video, waarin ik dit liedje voorspeel.


De gitaartab van Scarborough Fair (en deze video) kun je hier downloaden.
(email-adres is niet nodig. Je kunt deze gitaartab direct downloaden)

We hebben een paar groepslessen besteedt aan het spelen van dit liedje. Andere versies (bijvoorbeeld met een baspartij en met akkoorden) en waar je met het spelen op kunt letten om het lied zo gebonden en soepel mogelijk te kunnen spelen.

Die groepslessen kun je (met een lidmaatschap) terugkijken in de Gitaarstarters ledenomgeving.
Ben je nog geen lid? Meld je dan hier aan als ons nieuwste lid. Je bent van harte welkom. 

Over de schrijver
Allround studio/live-gitarist met 30 jaar studio-ervaring, 35 jaar podium-ervaring en 40 jaar gitaar-ervaring. "Ik vind dat iedereen de kans zou moeten hebben te ervaren hoe waardevol muziek maken kan zijn. En ik vind het eeuwig zonde als iemand ontmoedigd raakt door iets wat fout aangeleerd is. Daarom begeleid ik mijn cursisten in al mijn trainingsprogramma's met het opbouwen van een goeie speeltechniek waar je wèl verder mee kunt komen."
Reactie plaatsen

Kijk de volledige les en video in de Gitaarstarters ledenomgeving

Heeft deze tip en video je geholpen met je gitaarspel? Meer oefeningen, tips, lessen, liedjes en complete cursussen voor beginners op gitaar, vind je in de Gitaarstarters online ledenomgeving.