Als je met tokkelen per ongeluk de volgende snaar aanslaat
02 maart 2024 

Als je met tokkelen per ongeluk de volgende snaar aanslaat

Met het tokkelen van akkoorden sla je meestal 1 snaar tegelijk aan. En dan in een leuk tokkelpatroontje.

Sommige cursisten lopen er dan echter tegenaan dat ze in plaats van 1 snaar tegelijk, meerdere snaren aanslaan. De wijsvinger of ringvinger schiet dan over de snaar heen die net aangeslagen is en raakt dan ook net de snaar die erna komt. En dat kan dan wat rommelig klinken.

In de onderstaande video laat ik je zien wat je hieraan kunt doen.

Als je met tokkelen teveel snaren aanslaat


NB Deze video is een fragment van een online groepsles voor Gitaarstarters leden. Als je serieus werk wilt maken van je gitaarspel, neem dan eens een kijkje in de Gitaarstarters ledenomgeving >>> voor leden, voor nog-niet-leden.

Veel succes met deze gitaarspeel-tip! 💪🎵
En veel plezier met tokkelen 🙂

groetjes, Arvid

Over de schrijver
Allround studio/live-gitarist met 30 jaar studio-ervaring, 35 jaar podium-ervaring en 40 jaar gitaar-ervaring. "Ik vind dat iedereen de kans zou moeten hebben te ervaren hoe waardevol muziek maken kan zijn. En ik vind het eeuwig zonde als iemand ontmoedigd raakt door iets wat fout aangeleerd is. Daarom begeleid ik mijn cursisten in al mijn trainingsprogramma's met het opbouwen van een goeie speeltechniek waar je wèl verder mee kunt komen."
Reactie plaatsen

Kijk de volledige les en video in de Gitaarstarters ledenomgeving

Heeft deze tip en video je geholpen met je gitaarspel? Meer oefeningen, tips, lessen, liedjes en complete cursussen voor beginners op gitaar, vind je in de Gitaarstarters online ledenomgeving.