Verschillen in de richting van pijlen in een strumpatroon
06 maart 2022 

Verschillen in de richting van pijlen in een strumpatroon

Tijdens een groepsles "Zelf akkoorden en strumpatroon zoeken bij een liedje vanaf Internet met gratis tools.", zagen we een verschil tussen strumpatronen, zoals ze geschreven zijn in een gitaartab en zoals ze geschreven kunnen zijn boven een liedje (op websites zoals bijvoorbeeld ultimate-guitar.com).

Vaak staan de pijlen in een strumpatroon voor een downstroke namelijk omhoog en voor een upstroke naar beneden.

Maar soms staan ze juist precies andersom.

In de onderstaande video leg ik deze verwarring uit, en weet je voortaan precies hoe je dit kunt lezen.


Deze video is een fragment van een groepsles waarin ik uitleg hoe je met gratis tools op Internet, de akkoorden en het strumpatroon kunt zoeken van je favoriete liedje. Wil je de hele groepsles zien? Neem dan eens een kijkje als VIP in onze gitaarcursus- en ledenomgeving.


Over de schrijver
Allround studio/live-gitarist met 30 jaar studio-ervaring, 35 jaar podium-ervaring en 40 jaar gitaar-ervaring. "Ik vind dat iedereen de kans zou moeten hebben te ervaren hoe waardevol muziek maken kan zijn. En ik vind het eeuwig zonde als iemand ontmoedigd raakt door iets wat fout aangeleerd is. Daarom begeleid ik mijn cursisten in al mijn trainingsprogramma's met het opbouwen van een goeie speeltechniek waar je wèl verder mee kunt komen."
Reactie plaatsen

Kijk de volledige les en video in de Gitaarstarters ledenomgeving

Heeft deze tip en video je geholpen met je gitaarspel? Meer oefeningen, tips, lessen, liedjes en complete cursussen voor beginners op gitaar, vind je in de Gitaarstarters online ledenomgeving.