Op je snaren kunnen kijken en toch een goede houding? Gebruik deze supertip
22 juni 2024 

Op je snaren kunnen kijken en toch een goede houding? Gebruik deze supertip

Kijken waar je je vinger neerzet op je gitaar

Bijna iedere startende gitarist kijkt om de gitaar heen om de snaren te kunnen zien.

Zelfs gitaristen die al langer spelen doen dit nog wel eens. Een gewoonte die ooit aangeleerd is en nooit meer is afgeleerd.

Om je gitaar heen kijken gaat ten koste van je houding

Goed gitaarspel begint met een goede houding. Vanuit een goede houding heb je meer speelbereik terwijl je je spieren en gewrichten zo min mogelijk belast.

Maar je moet toch op de snaren kunnen kijken waar je je vingers neerzet?

Uiteindelijk hoeft dat niet meer. Als je wat langer speelt en op de juiste manier traint, dan kun veel van de posities op gevoel vinden. En voor andere posities heb je genoeg aan de zijkant van de gitaarhals om te zien waar je zit.

Maar tot het zover is, wil je misschien af en toe toch even kijken hoe het nou zit.

Maar dan wel met behoud van je goede houding.

En daarvoor heb ik hier deze tip voor je, in een korte video.

Op je snaren kunnen kijken en toch een goede houding - Supertip


NB. Deze video is een fragment van een online groepsles voor gitaarstarters leden. In dit geval het online vragenuurtje, waarin cursisten live vragen kunnen stellen over hun gitaar en het bespelen.

Ik hoor graag van je of deze tip jou ook geholpen heeft.

Veel succes ermee en groetjes 🙂
Arvid

PS. Goeie tip? In de cursus Wegwijs op je gitaar leer je ALLES over een goede houding. Zo kun jij optimaal met je gitaar aan de slag, met het grootste speelbereik. Op de enige juiste manier die voor iedereen werkt. De cursus Wegwijs op je gitaar is nu ook als losse cursus verkrijgbaar. Meer informatie vind je hier: Gitaar basiscursus "Wegwijs op je gitaar"

Over de schrijver
Allround studio/live-gitarist met 30 jaar studio-ervaring, 35 jaar podium-ervaring en 40 jaar gitaar-ervaring."Ik vind dat iedereen de kans zou moeten hebben te ervaren hoe waardevol muziek maken kan zijn. En ik vind het eeuwig zonde als iemand ontmoedigd raakt door iets wat fout aangeleerd is. Daarom begeleid ik mijn cursisten in al mijn trainingsprogramma's met het opbouwen van een goeie speeltechniek waar je wèl verder mee kunt komen."
Reactie plaatsen

Kijk de volledige les en video in de Gitaarstarters ledenomgeving

Heeft deze tip en video je geholpen met je gitaarspel? Meer oefeningen, tips, lessen, liedjes en complete cursussen voor beginners op gitaar, vind je in de Gitaarstarters online ledenomgeving.